Yapıların sonlu elemanlarla interaktif modellenmesi yazılımı
Interactive modeling software of the structures with finite elements method
  1. Tez No: 155027
  2. Yazar: ABDURRAHMAN ŞAHİN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. AZER KASIMZADE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: İnteraktif modelleme, sonlu elemanlar metodu, uzay çubuk sistemi, yerdeğişmeler metodu, Interactive modeling, finite elements method, three dimensional frame system, displacements method
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ondokuz Mayıs Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 131
Özet
m ÖZET Yapı sistemlerinin analiz ve boyutlandınlması büyük çoğunlukla sayısal Sonlu elemanlar metodu ile yapılmaktadır. Kesinliğin yükseltilmesi hedefi ile çok sayıda düğüm ve elemanlara ayrılarak sayılaştınlan sistemin bu metodun uygulanması ile analizi çok büyük hacimde matematiksel işlemler içermektedir. Bunun yam sıra sistemin giriş ve sonuçların analizi de büyük hacimde bilgi işlemini gerektirmektedir. Bu tezde, günümüzde interaktif yöntemlerin en son gelişmeleri uygulanarak, yapı analizinde Sonlu elemanlar yönteminin mühendis uygulamalarındaki performansının artırılması uzay çubuk analiz örneğinde gösterilmiş, çeşitli karşılaştırmalar verilmiştir.
Özet (Çeviri)
IV ABSTRACT Analysis and design of the structural systems are usually made by using Finite Element Method. With the aim to increase the defmiteness, the analysis of the system which is digitized by being divided into a lot of nodes and elements with applying this method includes voluminous mathematical processes. However, the analysis of input and output of the system is also requires voluminous data processes. In this thesis, increasing the performance of the Finite Element Method in engineering applications have been shown in the three dimensional frame example by applying the advanced developments of interactive methods at present and several comparisons have been given.