A review of network location theory and models
Serim üzerinde yerleştirme teorisi ve modelleri
  1. Tez No: 155508
  2. Yazar: SELİN DAMLA ERDOĞAN
  3. Danışmanlar: PROF. BARBAROS TANSEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Literatür Taraması, Serim, Tesis Yerleştirme iv, Survey, Network, Location. Ill
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 221
Özet
Özet SERİM ÜZERİNDE YERLEŞTİRME TEORİSİ VE MODELLERİ Selin Damla Erdoğan Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Prof. Barbaros Ç. Tansel Haziran 2004 Bu çalışmada serim üzerindeki yerleştirme problemlerini eleştirel bir bakış açısıyla inceledik. Çalışmanın kapsamı geniş olup tek ya da çok amaçlı, istenen ve istenmeyen tesisleri, nokta tesislerini ve alanlı tesisleri, tekelci ve rekabetçi modelleri içermektedir. Belirli ve rastsal modellere ek olarak sağlam (robust) modeller kapsanmıştır. Talep verilerinin indirgenmesi de tartışılmıştır. Bu alanda 500'den fazla makale gözden geçirilmiş ve kritik konular, araştırma yönleri ve problem uzantıları öne çıkarılmıştır.
Özet (Çeviri)
Abstract A REVIEW OF NETWORK LOCATION THEORY AND MODELS Selin Damla Erdoğan M. S. in Industrial Engineering Supervisor: Prof. Barbaros Ç. Tansel June 2004 In this study, we review the existing literature on network location problems. The study has a broad scope that includes problems featuring desirable and undesirable facilities, point facilities and extensive facilities, monopolistic and competitive markets, and single or multiple objectives. Deterministic and stochastic models as well as robust models are covered. Demand data aggregation is also discussed. More than 500 papers in this area are reviewed and critical issues, research directions, and problem extensions are emphasized.