A Large signal technique for designing voltage controlled transistor oscillators with optimum power out put
  1. Tez No: 15553
  2. Yazar: MUHARREM KARA
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. NİLGÜN GÜNALP
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Gerilim kontrollü osilatör, iki sinyal yöntemi, büyük işaret S- parametreleri, varaktör diyot. Bilim kodu s 609.04.01 IV
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
ÖZET BÜYÜK İŞARET TEKNİĞİYLE OPTİMUM ÇIKIŞ GÜCÜ VEREBİLEN GERİLİM KONTROLLÜ TRANSİSTOR OSİLATÖR TASARIMI KARA, Muharrem Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Müh. Böl. Tez Yöneticisi s Doç. Dr. Nilgün Günalp Eylül 1991, B9 Sayfa Bu çalışmada geniş bantlı mikrodalga gerilim kontrollü osilatör tasarımı için deney ağırlıklı bir yöntem uygulanmıştır. Bu yöntemi kullanarak, önce transistor bir yükselteç devresinde kullanılıp çıkış gücü deneysel olarak optimize edilmekte ve transistor büyük işaret S- parametreleri normal osilasyon koşullarında ölçülmektedir. Daha sonra bu parametreleri kullanarak maximum çıkış gücü verebilen altı temel osilatör devresi hesaplanmaktadır. Bu me t od 800- 1600 MHz arası çalışan bir osilatör devresinin oluşturulmasında uygulandı. Frekans kontrol elemanı olarak hyperabrupt bir varaktör diyot kullanıldı ve osilatörün birçok önemli parametresi ölçüldü.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A LARGE SIGNAL TECHNIQUE FOR DESIGNING VOLTAGE CONTROLLED TRANSISTOR OSCILLATORS WITH OPTIMUM POWER OUTPUT KARA, Muharrem M.S. in Electrical and Electronics Eng. Supervisors Assoc. Prof.Dr. Nilgün Günalp September 1991, 89 Pages In this study, a large signal design technique for the microwave voltage controlled oscillators (VCO) is described. Using this technique, the transistor is experimentally optimised in an amplifier circuit and the large signal S- parameters of the transistor are measured directly under actual oscillation conditions to calculate six basic oscillator circuits which yield maximum power output. The design technique has been verified by the construction of a 800 to 1600 MHz oscillator, which uses a hyperabrupt varactor diode as the tuning element. Several important performance characteristics of the constructed VCO have been measured. Key words! Voltage controlled oscillators (VCO), two signal method, large signal S- parameters, varactor diode Science code : 609.04.01 111