Yatay lift teorisi
The theory of horizontal lift
  1. Tez No: 155646
  2. Yazar: AYDIN GEZER
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ARİF SALİMOV
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Vertikal(dikey) Lift, Tam Lift, Horizontal(yatay) Lift, Levi-Civita Konneksiyonu, Bağlantılı Kovektör Alam. ıı, Vertical lift, Complete lift, Horizontal lift, Levi-Civita Connection, Associated Covector Field. Ill
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
1. ÖZET Yüksek Lisans Tezi YATAY LİFT TEORİSİ Aydın GEZER Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Arif SALİMOV Bu tezde, bir Riemannian Manifoldunun Tanjant Demetinde afin konneksiyona göre Hg metriği incelendi. r(M")'deki Hg metriğine göre v X vertikal(dikey) liftinin ve HX horizontal(yatay) liftinin daima null olduğu gösterildi. Hg metriğinin tçB Christoffel sembolleri T(Mn) de indirgenmiş koordinatlara göre hesaplandı. Eğer Vg = 0ise, Hg ve cg metriklerinin Levi-Civita konneksiyonunun aynı olduğu gösterildi. Ayrıca, Riemannian Manifoldunun Tanjant Demetinde bağlantılı kovektör alanı tanımlandı ve VX, CX ve HX ile bağlantılı kovektör alanları T(Mn) de Hg metriğine göre incelendi. 2004, 55 Sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis THE THEORY OF HORIZONTAL LIFT Aydın GEZER Atatürk University Faculty of Arts and Sciences Department of Mathematics Supervisor: Prof. Dr. Arif SALİMOV In this thesis, the metric“ g in the tangent bundle of the Riemannian manifold with respect to the affine connection was investigated. It was shown that the vertical lift VX and horizontal lift H X of any vector field X in Mn to T(M”) were always null with respect to the metric H g in T[Mn). Christoffel symbols f£B of the metric“g were obtained with respect to the induced coordinates in T(Mn). It was shown that if Vg = 0, the Levi-Civita connection of the metric ”g and the metric cg coincide. In addition, the associated covector field in the Tangent Bundle of a Riemannian manifold was defined and the covector fields associated with v X, CX and“ X was considered in T(Mn) with the metric ”g. 2004, 55 Pages