SMS distribution and information system
- Tez No: 156112
- Danışmanlar: PROF.DR. SIDDIK YARMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Kısa mesaj, internet, cep telefonu, bilgi, SMS, internet, mobile communication, cell-phones
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Işık Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 86
Özet
ÖZET KISA MESAJ DAĞITIM VE BİLGİ SİSTEMİ Yüzücü, Haluk Bu tez çalışmasında, cep telefonu ve internet üzerinden kısa mesaj gönderimini sağlayan ve cep telefonu üzerinden öğrencilerin istedikleri bilgilere kısa mesaj ile ulaşmasını sağlayan bir paket program hazırlanmıştır. SMS ile veri iletişimi projesi; öğrencilere gerekli duyuruların internet üzerinden yada cep telefonu aracılığıyla kısa mesaj ile yapılabildiği, öğrencilerin devamsızlık, sınav tarihi ve sınav sonucu gibi bilgilere cep telefonu üzerinden kısa mesaj ile ulaşabildikleri bir ortamı sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir projedir. Bu doğrultuda yapılan çalışmalar sonucunda öğrencilere duyuruların internet üzerinden yapılabilmesi sağlanmıştır. Öğrencilerin cep telefonu üzerinden bilgi sorgulayabilmelerine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Günlük yaşamın bir parçası olan mobil iletişim uygulamaları ile veritabanı yönetim sisteminin etkileşimli olarak çalışmasını sağlayan bu çok yönlü çalışma, internet bağlantısının olmadığı durumlarda cep telefonları aracılığıyla istenilen bilgilere ulaşımı ve genel yada kişiye özel duyuruların kısa mesaj olarak yapılmasını sağlayacaktır. Geliştirilen web arayüzü ile mesajların sadece cep telefonlarından değil internet üzerinden de gönderilmesi sağlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SMS DISTRIBUTION AND INFORMATION SYSTEM Yüzücü, Haluk In this master's thesis, a web based application software package is developed using a mobile terminal (Siemens M20), for sending SMS message to individuals or groups to disseminate information to cellular-phones. Employing utilizing the S/W developed in this thesis, SMS messages are sent to cell-phones via internet and users will get information using their cell-phone (Eg: attendance, exam results, seminar days, etc.). Microsoft SQL Server Database is used for storing the user information, incoming and outgoing messages. ASP (Active Server Page) programming language is utilized for web based interface coding. The application software is developed on Siemens M20 mobile terminal device. Mobile communication has become an indispensable parts of everyone's daily life. This project, which has been developed by using SMS service, a branch of mobile communication, aims to enable people to access information with their cell-phones, when there is no internet. With this package institutions will be able to send announcements to groups or individuals as short messages at the same time. Besides these, with the developed web interface, SMS message will be sent not only through cell-phones, but through internet as well.