Türkiye'deki universite öğrencilerinin rekreatif etkinliklere katılım düzeylerinin belirlenmesi
  1. Tez No: 157492
  2. Yazar: AYDIN İLHAN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. VELİTTİN BALCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Rekreasyon, Boş zaman, Üniversite öğrencileri, Recreation, Leisure Time, Students of University
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 125
Özet
103 ÖZET Türkiye'deki Üniversite Öğrencilerinin Rekreatif Etkinliklere Katılım Düzeylerinin Belirlenmesi Bu araştırmanın amacı; Türkiye'deki Üniversite Öğrencilerinin rekreatif etkinliklere katılım düzeylerinin belirlenmesinin yapmaktadır. Araştırma toplam 7 üniversitede yapılmıştır. Üniversitelerin rekreasyon programlarına katılan öğrenciler 1318 araştırma grubundan oluşmaktadır. Araştırma- tarama araştırma yöntemiyle yapılmıştır. Bilgi toplama aracı olarak anket tekniği kullanılmıştır. Konuyla ilgili çalışma yapıldıktan sonra öğrenciler için anket geliştirilmiştir. Elde edilen verilere Windows ortamında SPSS paket programı kullanılarak istatistik uygulanmıştır. Araştırmada elde edilen verilerin sayısal ve yüzdelik dağılımları tablolar halinde sunulmuştur. Üniversite öğrencilerinin, bireysel girişimleri sonucu gerçekleştirdikleri etkinlikler dışında, yoğun olarak üniversiteler tarafından düzenlenen etkinliklere katıldıkları, etkinliklerin önemli bölümünde üniversite içinde bulundukları ve üniversitelerde oluşturulan topluluk ve kulüpler aracılığıyla çeşitli etkinliklere yöneldikler ve ilgi alanlarını belirledikleri sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
104 SUMMARY The Determination Student's Participation Levels to Recreational Activities in Universities of Turkey The purpose of this study want to analyze the determination student's participation levels to Recreational activities in Universities of Turkey. At this study seven universities was investigated. To this study (n=1318) subjects that contain students, who participated recreation programs. Study was alone by using survey and research methods and as technique questionnaire was used. After the research of literature that was related with subject, dinstict questionnaire was to contain knowledge about identity and activities. The datum in Windows with SPSS programs were used for the statistical analysis. As statistical procedure percentage, tabulation multiple comparison test were applied. According to the research's results, it is commonly reached that the following result, university students; first, participate the activities that are organized by university except for activities doing individual participaties; second, are in the university, while participating activities; third, are interested in such activities by means of club and social groups and determine their interest.