Günümüzde Ortadoğu'da toplumsal çatışma
Social conflict in the Middle East today
- Tez No: 160504
- Danışmanlar: PROF.DR. MAHMUT ATAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sosyoloji, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Ortadoğu, Tarih, Çatışma, Middle East, History, Conflict
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 94
Özet
II ÖZET Yüksek Lisans Tezi Günümüzde Ortadoğuda Toplumsal Çatışma Gökben ÖZER Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Ana Bilim Dalı 2005; Sayfa: V+ 87 Ortadoğu sahip olduğu inançsal, ekonomik ve jeopolitik özellikleri nedeniyle dünyanın en önemli bölgesidir. Bu Önemli bölge tarihin başlangıcından beri birçok medeniyete doğuş yeri olması nedeniyle kültürel açıdan da paha biçilmez bir değere sahiptir. Tüm bu özellikler Ortadoğu coğrafyasının tarihin her döneminde mercek altında tutulmasına, yaşanılan dönemin büyük devletlerinin karşılıklı mücadele alam olmasına ve böylece ardı arkası kesilmeyen çatışmaların yaşanmasına neden olmuştur. Günümüze kadar devam eden ve halâ bitmek bilmeyen bu savaşlar bölgede huzur ve refah bırakmamış, bölgenin sosyal, siyasal ve ekonomik yaşamını felç etmiştir. Ortadoğu bölgesinde yaşanan korkunç olaylar, dünya üzerinde hakimiyet kurmak isteyen güçlerin bu toprakları almadan iste Herinin gerçekleşmeyeceğini bilmelerinden kaynaklanmaktadır.
Özet (Çeviri)
Ill ABSTRACT Masters Thesis Social Conflict in the Middle East Today Gökben ÖZER Fırat University Institute of Social Sciences Sociology Department 2005; Page: V+ 87 The Middle East is the most important region in the world because of its religious, economic and geopolitic aspects. This region has an important role in terms of many civilizations from starting to history. This all characteristics cause of studying the Middle East geography carefully in the each period of history, become to big state in each period caused strugles in this area, and so become not to come to an end of clash. This endless strugles which continues still today, haven't left tranquility and prosperity in this region, have caused a halt region's social, political and economic life. Terrible events which are lived in the Middle East region becomes from powers which want to prepare domination in this area knows that if they don't take this areas, their wishes won't materialize.