Use of the ambiguity function technique for target detection target detection in phase coded continuous wave radars
Evre kodlamalı sürekli dalgalı radarlarda hedef tesbiti için belirsizlik fonksiyonu tekniğinin kullanılması
  1. Tez No: 166932
  2. Yazar: ERKAN ÇANKAYA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. GÖNÜL TURHAN SAYAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Radarlarla Hedef Tespiti, Evre Kodlamalı Sürekli Dalgalı Radar, PSK teknikleri, Belirsizlik Fonksiyonu. vıı, Radar Target Detection, Phase Coded CW Radar, PSK Techniques, Ambiguity Function
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 160
Özet
oz EVRE KODLAMALI SÜREKLİ DALGALI RADARLARDA HEDEF TESBİTİ İÇİN BELİRSİZLİK FONKSİYONU TEKNİĞİNİN KULLANILMASI. ÇANKAYA, Erkan Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Gönül Turhan Sayan Eylül 2005, 138 sayfa Bu tez çalışmasının amacı evre kodlamalı sürekli radarlarda hedef tespiti için belirsizlik fonksiyonu tekniğinin kullanımının ve evre kodlama tekniklerinin ayrıntılarıyla incelenmesidir. Yakalanma Olasılığı Düşük radarlar olarak da bilinen Sürekli Dalgalı radarlar, sıklığı ya da evresi kiplenmiş zamanda sürekli işaretler yayarlar. Radar hedeflerinin uzaklık ve hız bilgilerinin kestirimi için yayılan radar işaretinin kiplenmesi gereklidir. Bu tezde, Barker kodu, Frank kodu, Pl, P2, P3, P4 kodları gibi Evre Kodlama Teknikleri kullanılacaktır. Bu tür evre kodlamalı sürekli dalgalı radar sistemlerinde hedef tesbiti için ise, doğrusal olmayan bir zaman-frekans tekniği olan Belirsizlik Fonksiyonunun kullanımı incelenecektir. vı
Özet (Çeviri)
ABSTRACT USE OF THE AMBIGUITY FUNCTION TECHNIQUE FOR TARGET DETECTION IN PHASE CODED CONTINUOUS WAVE RADARS ÇANKAYA, Erkan M.Sc, Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Gönül Turhan Sayan December 2005, 138 pages The goal of this thesis study is to investigate the Ambiguity Function Technique for target detection in phase-coded continuous wave radar. Also, phase shift keying techniques are examined in detail. Continuous Wave (CW) Radars, which are also known as Low Probability of Intercept (LPI) radars, emit continuous signals in time which are modulated by either frequency modulation or phase modulation techniques. Modulation of the transmitted radar signal is needed to estimate both the range and the radial velocity of the detected targets. In this thesis, Phase Shift Keying (PSK) techniques such as the Barker codes, Frank codes, PI, P2, P3, P4 codes will be employed for radar signal modulation. The use of Ambiguity Function, which is a non-linear Time- IVFrequency Representation (TFR), for target detection will be investigated in phase- coded CW radars for different target scenarios.