Target detection by the ambiguity function technique and the conventional Fourier transform technique in frequency coded continuous wave radars
Frekans kodlamalı sürekli dalgalı radarlarda hedef tesbiti için belirsizlik fonksiyonu tekniğinin ve bilinen Fourier dönüşüm tekniğinin kullanılması
  1. Tez No: 166936
  2. Yazar: MEHMET AKANGÖL
  3. Danışmanlar: PROF.DR. GÖNÜL TURHAN SAYAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Radarla hedef tespiti, frekans kodlamalı sürekli dalgalı radar, belirsizlik fonksiyonları, frekans modülasyonu vu, Radar Target Detection, FMCW Radar, Ambiguity Function, Frequency Modulation
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 220
Özet
oz FREKANS KODLAMALI SÜREKLİ DALGALI RADARLARDA HEDEF TESBİTİ İÇİN BELİRSİZLİK FONKSİYONU TEKNİĞİNİN VE BİLİNEN FOURIER DÖNÜŞÜM TEKNİĞİNİN KULLANILMASI Akangöl, Mehmet Yüksek Lisans, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Gönül Turhan Sayan Aralık 2005, 191 sayfa Sürekli dalgalı radarlar, diğer alıcılar tarafından yakalanma olasılıklarının düşüklüğü nedeniyle tercih edilirler. Tespit edilen hedeflerin uzaklık ve hızlarının çözümlenebilmesi için bu radarlarda frekans kipleme, özellikle de doğrusal frekans kipleme, yöntemlerinin kullanılması yaygındır. Doğrusal frekans kiplemeli sürekli dalgalı radarlarda hedef tespiti için kullanılan alışılagelmiş yöntemde, gönderilen ve alınan sinyaller önce karıştırılıp alçak geçirgen bir süzgeçten geçirilir ve çıkış sinyaline Fourier dönüşümü uygulanır. Bu tezde ise, Belirsizlik Fonksiyonunun kullanımına dayanan alternatif bir hedef tespit yöntemi incelenecektir. Çeşitli hedef vıtespit senaryoları için her iki yöntemin sonuçlan karşılaştırılacaktır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT TARGET DETECTION BY THE AMBIGUITY FUNCTION TECHNIQUE AND THE CONVENTIONAL FOURIER TRANSFORM TECHNIQUE IN FREQUENCY CODED CONTINUOUS WAVE RADARS Akangöl, Mehmet M.Sc, Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Gönül Turhan Sayan December 2005, 191 pages Continuous Wave (CW) radars are preferred for their low probability of intercept by the other receivers. Frequency modulation techniques, the linear frequency modulation (LFM) technique in particular, are commonly used in CW radars to resolve the range and the radial velocity of the detected targets. The conventional method for target detection in a linear FMCW radar makes use of a mixer followed by a low-pass filter whose output is Fourier transformed to get the range and velocity information. In this thesis, an alternative target detection technique based on the use of the Ambiguity Function (AF) will be investigated in frequency modulated CW IVradars. Results of the AF-based technique and the conventional Fourier-based technique will be compared for different target detection scenarios.