Animating character navigation using motion graphs
Hareket çizgeleri kullanılarak karakter yol bulma animasyonları üretilmesi
  1. Tez No: 166958
  2. Yazar: GAZİHAN ALANKUŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. FERDA NUR ALPASLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Bilgisayar animasyonu, bilgisayar grafiği, hareket planlama v, Computer animation, computer graphics, motion planning IV
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
oz HAREKET ÇIZGELERI KULLANILARAK KARAKTER YOL BULMA ANİMASYONLARI ÜRETİLMESİ Alankuş, Gazihan Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Ferda Nur Alpaslan Haziran 2005, 63 Sayfa Gerçekçi insan animasyonu yaratma zor ve vakit alıcı bir iştir. Bilinen en iyi çözümlerden biri, pahalı bir işlem olan hareket yakalamadır. Yeni hareket yakalamak yerine var olan hareket verilerini değiştirerek kullanmak, yeni hareketler üretmek için etkili bir yöntemdir. Bu tezde, animasyon, yol bulma ve hareket verilerini değiştirme için kullanılan teknikler gözden geçirilmiştir. Yeni hareketler üretmek için kullanılan çeşitli iç değerleme tekniklerinin iyi ve kötü yanları tartışıl mıştır. Daha sonra, var olan hareket verilerini kullanarak bir hareket çizgesi oluşturan ve kullanıcı kriterlerine uygun bir şekilde yol bulma için otomatik olarak hareket verisi üreten bir sistem sunulmuştur. Son olarak deneysel sonuçlar ver ilmiş ve sistemin olası kullanım alanları tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ANIMATING CHARACTER NAVIGATION USING MOTION GRAPHS Alankuş, Gazihan M.Sc, Department of Computer Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Ferda Nur Alpaslan June 2005, 63 Pages Creating realistic human animations is a difficult and time consumig job. One of the best solutions known is motion capture, which is an expensive process. Manipulating existing motion data instead of capturing new data is an efficient way of creating new human animations. In this thesis, we review the current techniques for animation, navigation and ways of manipulating motion data. We discuss strengths and weaknesses of interpolation techniques for creating new motions. Then we present a system that uses existing motion data to create a motion graph and automatically creates new motion data for character naviga tion suitable for user requirements. Finally, we give experimental results and discuss possible uses of the system.