NITSP: Network independent transport service protocol
  1. Tez No: 1670
  2. Yazar: ŞEBNEM BEK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. F. PAYİDAR GENÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Bilgisayar Ağları, Katman Protokolleri, Datagram, Görüntü Devre Servisi, Ulaştırma Servisi, Ulaştırma Protokolü -ıı, Computer Networks, Layered Protocols, Datagram, Virtual Circuit Ser vice, Transport Sen'ice, Transport Protocol. -i
  7. Yıl: 1987
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 126
Özet
ÖZET NTTSP: A?DAN BA?IMSIZ ULAŞTİRMA SERVİS PROTOKOLÜ BEK, Şebnem Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. F. Payidar GENÇ Ekim 1987 Bu Tez süreçler arası iletişim sağlayan mekanizma ve aktardan bilginin yorumlan ması ile ilgilidir. Amaç, bu iletişimi sağlayan ve ağ alt yapısının özelliklerini içeren ağdan bağımsız en basit servisi tanımlamaktır. Uygulanabilir bir Ulaştırma Servisi tanımlanır ve bu servisin özelliklerine bağlı olarak uygulama kavramını iletişim sisteminin özelliklerinden ayıran bir sistem modeli geliştirilir. Tasarımı yapılan sistem (NTTSP) herhangi bir iletişim aktivitesinin fonksiyonlarını ve faaliyetlerini kullanıcı gereksinmeleri ve iletişim alanının özelliklerine göre ikiye ayırır. Birinci grup Ulaştırma Katmam arabiriminin üzerinde diğeri ise altındadır. NTTSP kütüphane yazılımı seklinde geliştirilmiş alt düzey fonksiyonlardan oluşmuştur ve bu servisin üzerine hatadan bağımsız, ağ adresleme derecesinde bir pro tokol yazılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT NITSP: NETWORK INDEPENDENT TRANSPORT SERVICE PROTOCOL BEK, Şebnem M.Sc. in Computer Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. F. Payidar GENC October 1987 This thesis concerns the mechanism which provides interprocess communication and the interpretation of the information so transferred. Aim is to define the simplest service possible which remains“network independent”, that is, which covers up details particular to the underlying network. An implementable Transport Service is defined, and features of this service is explained in detail. Finally, a system is designed aiming to separate the description of an application from the details of communication which divides the functions and actions of any communication activity into two; one is derived from the user require ments therefore lie above the transport interface and the other is derived from the nature of the communication medium which lies below the defined service. NITSP consists of a set of primitive functions, which are created as library modules and a simple transport protocol which is implemented assuming network addressing and no flow control.