Chaotic digital modulation and demodulation
Düzensiz sistemli sayısal modülasyon ve demodülasyon
  1. Tez No: 167046
  2. Yazar: UYGAR ÖZTÜRK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KERİM DEMİRBAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kaotik modülasyon, güvenli iletişim, Optimum kod çözümüne dayalı düzeltme algoritması, Chaotic modulation, secure communication, Optimum Decoding Based Smoothing Algorithm IV
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
oz DÜZENSİZ SİSTEMLİ SAYISAL MODULASYON VE DEMODULASYON Öztürk, Uygar Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Kerim Demirbaş Aralık 2005, 53 sayfa Bu tezde, kaotik kodlamanın kullanıldığı bir haberleşme sistemi ele alınmıştır. Sayısal sinyalleri kodlamak için farklı parametrelere sahip kaotik sistemler kullanılarak gürültü benzeri sinyaller üretilmiştir. Kod çözümünde, Optimum kod çözümüne dayalı düzeltme algoritması ve Genişletilmiş Kalman filtresi kullanılmıştır. Simülasyonlar, her iki algoritmayı da kullanarak, haberleşme sisteminin performansım etkileyen parametreler için gerçekleştirilmiş ve simülasyon sonuçları karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CHAOTIC DIGITAL MODULATION AND DEMODULATION Öztürk, Uygar M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Kerim Demirbaş December 2005, 53 pages This thesis considers a communication system with chaotic modulation. Noise-like signals are generated by chaotic systems with different parameters to modulate binary digital signals. Demodulation is performed by both the Extended Kalman Filter (EKF) and Optimum Decoding Based Smoothing Algorithm (ODSA). Simulations are performed using both of these algorithms for different parameters affecting the performance of the communication system. Simulation results of these algorithms are compared.