Nonlinear image restoration
Doğrusal olmayan resim düzeltmesi
- Tez No: 167056
- Danışmanlar: PROF. DR. KERİM DEMİRBAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Uzayda Değişen Doğrusal Olmayan Görüntü Sistemleri, Optimum Kod Çözümüne Dayalı Düzeltme Algoritması, Bootstrap Süzgeç Algoritması, Parçacık Süzgeçleme Yöntemleri, Space- Variant Nonlinear Image Systems, Optimum Decoding Based Smoothing Algorithm, Bootstrap Filter Algorithm, Particle Filtering Methods IV
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 176
Özet
Öz DOĞRUSAL OLMAYAN RESİM DÜZELTMESİ UNGAN, Cahit Uğur Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Kerim DEMİRBAŞ Kasım 2005, 166 sayfa Bu çalışma, uzayda değişen doğrusal olmayan, Gaussian gözlem gürültüsü içeren görüntü oluşturma sistemleri tarafından bozulmuş görüntülerin bulanıklığının giderilmesi sürecini incelemiştir. Bulanık görüntülerin onarımı, Optimum Kod Çözümüne dayalı Düzeltme Algoritmasının [1] değiştirilmiş bir uyarlaması ve Parçacık Süzgeçleme yöntemlerinin bir uyarlaması olan Bootstrap Süzgeç Algoritması [18] olmak üzere iki yöntem kullanılarak yapılmıştır. Resim tahmini simülasyonlarını gerçekleştirmek için MATLAB isimli bir bilgisayar yazılımı kullanılmıştır. Çeşitli gözlem ve görüntü modelleri için bazı simülasyon sonuçlan sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT NONLINEAR IMAGE RESTORATION UNGAN, Cahit Uğur M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor : Prof. Dr. Kerim DEMİRBAŞ November 2005, 166 pages This thesis analyzes the process of deblurring of degraded images generated by space-variant nonlinear image systems with Gaussian observation noise. The restoration of blurred images is performed by using two methods; a modified version of the Optimum Decoding Based Smoothing Algorithm [1] and the Bootstrap Filter Algorithm [18] which is a version of Particle Filtering methods. A computer software called MATLAB is used for performing the simulations of image estimation. The results of some simulations for various observation and image models are presented.