Nonlinear image restoration
Doğrusal olmayan görüntü onarımı
- Tez No: 119140
 - Danışmanlar: PROF. DR. KERİM DEMİRBAŞ
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
 - Anahtar Kelimeler: Görüntü Modeli, Gözlem Modeli, Görüntü Onarımı, Doğrusal Olamayan Görüntüleme Sistemleri iv, Image Model, Observation Model, Image Restoration, Nonlinear Imaging Systems m
 - Yıl: 2002
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 135
Özet
oz DOĞRUSAL OLMAYAN GORUNTU ONARIMI Aykır, Tayfun Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof.Dr.Kerim Demirbaş Nisan 2002, 122 sayfa Bu tez çalışmasında, uzayda-değişen doğrusal olmayan ve Gaussian gözlem gürültüsü içeren görüntü oluşturma sistemlerinin ürettiği bulanık görüntülerin onarılmasının simülasyonu yapılmıştır. Optimum kod çözümüne dayalı düzeltme algoritması[l] ve yan optimum kod çözümüne dayalı düzeltme algoritması[l] olarak belirtilen iki durum tahmin metodu sunulmuştur. Bu iki durum tahmin algoritması kullanılarak bulanık görüntülerden orijinal görüntüler elde edilmiştir ve iki durum tahmin algoritmasının performansları karşılaştırılmıştır. Simulasyonlar Matlab'ta yapılmıştır. Çeşitli simülasyon örnekleri sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT NONLINEAR IMAGE RESTORATION Aykır, Tayfun M.Sc, Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof.Dr.Kerim Demirbaş April 2002, 122 pages In this thesis, restorations of blurred images generated by nonlinear space-variant image formation systems including Gaussian observation noise are simulated. Two state estimation methods called as Optimum Decoding Based Smoothing Algorithmfl] and Stack Sequential Decoding Based Smoothing Algorithm[l] are presented. The original images are restored from blurred images by using these two state estimation algorithms and the performances of two algorithms are compared. Simulations are performed by Matlab. Several simulation examples are presented.