Thermodynamic and structural design and analysis of a novel turbo rotary engine
Yeni bir turbo döngüsel motorun termodinamik ve yapısal tasarımı ve analizi
- Tez No: 167180
- Danışmanlar: DOÇ.DR. ALTAN KAYRAN, PROF.DR. SİNAN AKMANDOR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Havacılık Mühendisliği, Aeronautical Engineering
- Anahtar Kelimeler: İçten yanmalı motor, Döngüsel motor, Yeni termodinamik çevrim, Motor yapısal tasarımı ve analizi, Motor test. v, Internal combustion engine, Rotary engine, Novel thermodynamic cycle, Structural design and analysis of an engine, Engine test. IV
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Havacılık ve Uzay Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 245
Özet
oz YENİ BİR TURBO DONGUSEL MOTORUN TERMODİNAMİK VE YAPISAL TASARIMI VE ANALİZİ. Ercan, Taylan Y. Lisans, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. İ. Sinan Akmandor Ortak Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Altan Kayran Eylül 2005, 227 sayfa Verimli bir sıkıştırma evresi, limitli sıcaklıktaki yanma evresi ve bunu takip eden uzun bir güç alma evresinden oluşan yeni bir termodinamik çevrim ile çalışan yeni bir turbo döngüsel motor tasarlanmıştır. Motorun termodinamik ve yapısal tasarımı ve analizleri yapılmış ve bu analizler doğrultusunda iki tane prototip imal edilmiştir. Tork, güç ve düşük yakıt tüketimi gibi yüksek performans değerleri hesaplanmıştır. Ayrıca imal edilen prototiplerin komponent testleri tamamlanmış ve sonuçlar sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THERMODYNAMIC AND STRUCTURAL DESIGN AND ANALYSIS OF A NOVEL TURBO ROTARY ENGINE Ercan, Taylan M.Sc, Department of Aerospace Engineering Supervisor : Prof. Dr. İ.Sinan Akmandor Co-Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Altan Kayran September 2005, 227 pages A novel turbo rotary engine, operating according to a novel thermodynamic cycle, having an efficient compression phase, a limited temperature combustion phase followed by a long power extraction phase is designed. Thermodynamic and structural design and analysis of this novel engine is carried out and two prototypes are manufactured according to these analysis. High performance figures such as torque, power and low specific fuel consumption are calculated. Also the component tests of the manufactured prototypes are completed and their results are demonstrated.