Design of a computer interface for automatic finite element analysis of an excavator boom
Ekskavatör bomunun otomatik sonlu elemanlar analizini yapabilmek için bir bilgisayar arayüzünün tasarlanması
  1. Tez No: 167250
  2. Yazar: MEHMET YENER
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ERES SÖYLEMEZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Ekskavatör bomu, Sonlu elemanlar analizi, Parametric tasarım, Şekil optimizasyonu, Excavator boom, Finite Element Analysis, Parametric design, shape optimization. IV
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Bölümü
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
ÖZ EKSKAVATÖR BOMUNUN OTOMATİK SONLU ELEMANLAR ANALİZİNİ YAPABİLMEK İÇİN BİR BİLGİSAYAR ARAYÜZÜNÜN TASARLANMASI Yener, Mehmet Yüksek lisans, Makina Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Eres SÖYLEMEZ Mayıs 2005, 95 sayfa Bu çalışmada, kullanıcısı ile ticari sonlu elemanlar analizi programı MSC.Marc- Mentat arasında ekskavatör bomunun otomatik Sonlu elemanlar analizinin yapılabilmesi için bağlantı kuran, DELPHI platformu kullanılarak bir bilgisayar programı tasarlanmıştır. OPTIBOOM olarak adlandırılan arayüze esneklik eklemek için bomun parametrizasyonu yapılmıştır. Bomun parametrik sonlu elemanlar analizi, tasarım aşamasını kısaltır ve optimum gerilme ve kütle için en uygun tasarımın bulunmasına yardımcı olur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN OF A COMPUTER INTERFACE FOR AUTOMATIC FINITE ELEMENT ANALYSIS OF AN EXCAVATOR BOOM Yener, Mehmet M.S, Department of Mechanical Engineering Supervisor: Prof. Dr. Eres SÖYLEMEZ May 2005, 95 pages The aim of this study is to design a computer interface, which links the user to commercial Finite Element Analysis (FEA) program, MSC.Marc-Mentat to make automatic FE analysis of an excavator boom by using DELPHI as platform. Parametrization of boom geometry is done to add some flexibility to interface called OPTIBOOM. Parametric FE analysis of a boom shortens the design stages and helps to find the optimum design in terms of stresses and mass.