Restotation project of a traditional house in Camişerif district 5227 str. no:14 Mersin
Camişerif mahallesi 5227 sok. no: 14 Mersin'de geleneksel bir konutun restorasyon projesi
- Tez No: 167249
- Danışmanlar: DOÇ.DR. GÜL ASATEKİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Restorasyon, Geç Dönem Osmanlı Geleneksel Konut Mimarisi, Mersin, Restoration, Traditional Residential Architecture in Late Ottoman Period, Mersin. iv
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 232
Özet
öz CAMİŞERİF MAHALLESİ 5227 SOK. NO: 14 MERSİN'DE GELENEKSEL BİR KONUTUN RESTORASYON PROJESİ Yılmaz, Yavuz Salim Yüksek Lisans, Mimarlık Bölümü, Restorasyon Anabilim Dalı, Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Gül Asatekin Temmuz 2005, 218 sayfa Bu tezin konusu, bir Osmanlı geç devir konutu olan ve bölgedeki geleneksel konut dokusunun en yoğun olarak bulunduğu Camişerif Mahallesi, Mersin'de bulunan binanın restorasyon projesinin, daha sonra yapılacak olan koruma projelerine bir örnek oluşturacak biçimde hazırlanmasıdır. Çalışma kapsamında, yapının ve çevresinin bugünkü durumu detaylı olarak incelenmekte; tarihi araştırma ve yapının benzer örneklerle karşılaştırılması ile özgün durumu araştırılmaktadır. Toplanan bilgilerin değerlendirilmesi ışığında, çalışma bir restorasyon projesi önerisi ile sonuçlanmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT RESTORATION PROJECT OF A TRADITIONAL HOUSE IN CAMİŞERİF DISTRICT 5227 STR. NO: 14 MERSİN Yılmaz, Yavuz Salim M.S., Department of Architecture, in Restoration Supervisor : Assoc Prof. Dr. Gül Asatekin July 2005, 218 pages The subject of this thesis is to prepare the restoration project of a traditional house in Camişerif District, Mersin, where has the most dense traditional house tissue, in order to handle the subject as a case study on the traditional houses of Mersin for the later conservation movements in the region. Within the context of the study, the present states of the site and the building are studied in detail and the original state of the building is investigated through historical and comparative study of the building with other examples of traditional residential architecture. The study ends with a proposal for a restoration project according to the evaluation of the information gathered.