Development of a PC numerical control system for high voltage sphere gap control
Yüksek voltaj küre aralığını kontrol amaçlı bir bilgisayar kontrol sisteminin geliştirilmesi
- Tez No: 167270
- Danışmanlar: PROF.DR. MİRZAHAN HIZAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Yüksek voltaj küre aralığı, DC servo motor hareket kontrolü, PIC mikrodenetleyici, LM629, Multi Media Kart, High voltage sphere gap, DC servo motor motion control, PIC microcontroller, LM629, Multi Media Card (MMC) IV
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü
- Sayfa Sayısı: 166
Özet
oz YÜKSEK VOLTAJ KÜRE ARALIĞINI KONTROL AMAÇLI BİR BİLGİSAYAR SAYISAL KONTROL SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ KASAP, Onur Yüksek Lisans, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Mirzahan Hızal Haziran 2005, 152 sayfa Bu tezde, yüksek hassasiyetti bir hareket ve pozisyon kontrol sistemi geliştirilmiş ve bir yüksek gerilim küre aralığının ayarlanmasında ve ölçümünde kullanılmıştır.. Sistem üç eksene kadar hareket ve pozisyon kontrolünü desteklemektedir. Kontrol sistemi bir adet mikrodenetleyici kartı, üç adet DC servo motor sürücü kartı ve bilgi depolama ünitesi içermektedir. Bilgisayar ve hareket kontrol sistemi arasındaki iletişimi sağlamak için USB portu kullanılmıştır. Mikrodenetleyici kartı USB arayüzü ve PIC mikrodenetleyicisi ile donanmıştır. Bu mikroişlemci servo motor sürücü kartları üzerindeki, hareket için adanmış işlemcileri (LM629) ve Multi Media kartı içeren depolama ünitesinin okuma yazma işlemlerini kontrol etmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DEVELOPMENT OF A PC NUMERICAL CONTROL SYSTEM FOR HIGH VOLTAGE SPHERE GAP CONTROL KASAP, Onur M.Sc., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Mirzahan Hizal June 2005, 153 Pages In this thesis, a high precision motion and position control system has been developed and applied to a high voltage sphere gap control and measurement system. The system is able to support up to 3 -axes position and motion control. The control system includes a microcontroller card, three DC servo motor driver cards and a data storage unit. To provide communication between computer and motion control system, the Universal Serial Bus (USB) port is used. The microcontroller card is equipped with an USB interface and a PIC (Peripheral Interface Controllers) microcontroller. This microcontroller controls the dedicated motion control processors (LM629), on servo motor driver cards and read/write operations of data storage unit, which consists of a Multi Media Card.