OFDM PAPR reduction with linear coding and codeword modification
Doğrusal kodlama ve kodlanmış veri değiştirilmesi yöntemiyle OFDM için tepe güç/ortalama güç oranı azaltımı
- Tez No: 167304
- Danışmanlar: PROF.DR. YALÇIN TANIK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: OFDM, PAPR, block code, SNR IV
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü
- Sayfa Sayısı: 131
Özet
Öz DOĞRUSAL KODLAMA VE KODLANMIŞ VERİ DEĞİŞTİRİLMESİ YÖNTEMİYLE OFDM İÇİN TEPE GÜÇ/ORTALAMA GÜÇ ORANI AZALTIMI SUSAR, Aylin Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Yalçın TANIK Ağustos 2005, 116 sayfa Bu tezde, Dikgen Sıklık Bölümlü Çoğullama (OFDM) yönteminde Tepe Güç/Ortalama Güç Oranı (PAPR) düşürülmesi üzerine çalışılmıştır. Giriş verisinin blok kodlanması ve kodlanmış verinin PAPR'ı belirli bir eşik seviyesinin altına düşene kadar değiştirilmesi temeline dayanan yeni bir PAPR azaltın metodu önerilmiştir. Metot uygulanan blok kodun hata düzeltme yeteneğinden faydalanır. Algoritmanın performansı teorik modeller ve bilgisayar benzetimleri aracılığıyla incelenmiştir. Performans değerlendirmesi için yeni bir kazanç parametresi tanımlanmıştır. Kazanç parametresi, kodlanmış verinin modifikasyonundan kaynaklanan SNR kaybı ile birlikte başarılan PAPR azaltının da dikkate alır. Kazanç parametresi, basit OFDM sistemi ile PAPR düşürme algoritmasını kullanan sistemi karşılaştırmak için kullanılmıştır. Algoritmanın performansı bilgisayar benzetimleri ile incelenmiştir ve ortalama kanal sayılan ile nispeten güçlü kodlar için 2-3 dB civarında güç azaltanının elde edildiği bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT OFDM PAPR REDUCTION WITH LINEAR CODING AND CODEWORD MODD7ICATION SUSAR, Aylin M.Sc, Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Yalçın TANIK August 2005, 116 pages In this thesis, reduction of the Peak-to-Average Power Ratio (PAPR) of Orthogonal Frequency Division Multiplexing (OFDM) is studied. A new PAPR reduction method is proposed that is based on block coding the input data and modifying the codeword until the PAPR is reduced below a certain threshold. The method makes use of the error correction capability of the block code employed. The performance of the algorithm has been investigated through theoretical models and computer simulations. For performance evaluation, a new gain parameter is defined. The gain parameter considers the SNR loss caused by modification of the codeword together with the PAPR reduction achieved. The gain parameter is used to compare a plain OFDM system with the system employing the PAPR reduction algorithm. The algorithm performance is examined through computer simulations and it is found that power reductions around 2-3 dB are obtained especially for low to moderate number of channels and relatively strong codes.