Fibonacci ve Lucas sayıları ile tanımlı bazı özel matrislerin normları
The norms of some private matrices defined by Fibonacci and Lucas numbers
  1. Tez No: 167734
  2. Yazar: YELİZ SOLAK
  3. Danışmanlar: PROF.DR. DURMUŞ BOZKURT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Circulaat matris, Fibonacci ve Lucas sayılan, Fibonacci ve Lucas polinomları, spektral norm
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 35
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi FIBONACCI VE LUCAS SAYILARI İLE TANIMLI BAZI ÖZEL MATRİSLERİN NORMLARI Yeliz SOLAK Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Durmuş BOZKURT 2005, 31 sayfa Jüri: Prof. Dr. Durmuş BOZKURT Doç. Ahmet BERKSOY Yard.Doç.Dr. Cengiz ÇINAR Bu çalışmada, elemanları Fibonacci ve Lucas sayıları ile verilen F = (fb)nxn ; fifs^moâ(j-m) 'vc^-(J^)nm '» hj s^ (mode/-,,»)) circulant matrislerinden hareketle elemanları Fibonacci-plus-Lucas sayılarından oluşan Â=F+L matrisini tanımladık ve bu matrisin spektral normu için alt ve üst smar elde ettik. Ayrıca FveL matrislerinde Fibonacci ve Lucas sayılan yerine Fibonacci ve Lucas polinomlarını alarak tanımladığımız matrislerin spektral normları için sınırlar bulduk.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT The Post Graduate Thesis THE NORMS OF SOME PRIVATE MATRICES DEFINED BY FIBONACCI AND LUCAS NUMBERS Yeliz SOLAK Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Science Department of Mathematics SupervisonProf. Dr. Durmuş BOZKURT 2005, 31 pages Jüri: Prof. Dr. Durmuş BOZKURT Assoc. Prof. Ahmet BERKSOY Assist. Prof. Dr. Cengiz ÇINAR In this study, we have defined the matrix A=F+L with Fibonacci-pius- Lucas numbers, such that F = {fv)nxn ; /^F^^^ vel»^)^ ; '? s£(m«x.H,»))» where F and L denote Fibonacci and Lucas numbers respectiely. In other words, we have defined Fibonacci and Lucas matrices such that, taking Fibonacci and Lucas polynomials instead of Fibonacci and Lucas numbers. Consequently, we have obtained the bounds for the spectral norms of these matrices. Key Wontos Circulant matrix, Fibonacci and Lucas numbers, Fibonacci and Lucas polynomials, spectral norm.