Elektrik piyasasında güç dağıtımı
Power dispatch in electricity market
  1. Tez No: 167881
  2. Yazar: ADEM KÖK
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. TANKUT YALÇINÖZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Açık Artırmalı Ekonomik Yük Dağıtımı, Dinamik Yük Dağıtımı, Çok Bölgeli Ekonomik Yük Dağıtımı, Ardışıl Kuadratik Programlama, Matlab Optimizasyon Toolbox m, An Auction-Based Economic Load Dispatch, Dynamic Load Dispatch, Multi-Area Economic Dispatch, Sequential Quadratic Programming, Matlab Optimisation Toolbox IV
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
ÖZET ELEKTRİK PİYASASINDA GÜÇ DAĞITIMI KÖK, Adem Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman : Doç. Dr. Tankut YALÇINÖZ Haziran 2005, 95 sayfa Ekonomik yük dağıtımı gerçek zamanlı enerji kontrol yönetiminde birçok temel program tarafından kullanılır. Bu programlar halihazırda bulunan gruplara toplam üretimin paylaştırılması bunun yanında elektriğin değiş tokuş fiyatı ve faturalandmlması, en iyi grup belirleme ve bazı diğer işletme fonksiyonlarım yerine getirir. Bu tezde açık artırmalı ekonomik yük dağıtımı, dinamik yük dağıtımı ve çok bölgeli ekonomik yük dağıtımı problemlerini çözümü için yeni bir metod önerilmiştir. Önerdiğimiz metot Matlab Toolbox da ardışıl kuadratik programlama algoritmaadır. Önerilen metod farklı büyüklükteki güç sistemlerinde test edilmiştir.
Özet (Çeviri)
SUMMARY POWER DISPATCH IN ELECTRICITY MARKET KÖK, Adem Niğde University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Electrical & Electronics Engineering Supervisor : Doç. Dr. Tankut YALÇINÖZ June 2005, 95 pages The Economic Load Dispatch is used in real-time energy management by most background programs to allocate the total generation among the available units, as well as in interchange costing and billing, unit commitment and some other operational functions. This thesis a proposed a new method to solve the An Auction-Based economic load dispatch, dynamic load dispatch and multi-area economic dispatch problems. The proposed method is based on the sequential quadratic programming algorithm in the Matlab optimisation toolbox. The proposed method is tested on different size of power systems.