Effective factors in designing ecological buildings
- Tez No: 16790
- Danışmanlar: PROF.DR. VACİT İMAMOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Ekoloji, ekosistem, ekolojik faktörler, ecology, ecosystem, ecological factors
- Yıl: 1991
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 168
Özet
oz EKOLOJİK MİMARI TASARIMINDA ETKEN OLAN FAKTÖRLER RENDA, Dilek Yüksek Lisans Tezi, Mimarlik Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Vacit İMAMOGLU Aralık, 1991, 168 sayfa. Ekoloji, canlılar ve onların kendi çevreleriyle olan ilişkilerini ele alır. Ekolojik mimari, mimarinin doğa ve çevre ile ilişkilerini gözönüne alan, yeni bir eğilimdir. Yerküresel ekosistemden çıkarsanan ekolojik faktörler bir bina tasarımına tamamıyla uyarlanabilir. Bu çalışmada ekolojik çerçeve dahilinde, ekolojik bilinçli esaslar araştırılmış, öngörülen faktörler ve uygulanmış çözümler belirtilmiştir.“örnek Çalışma”bölümünde mevcut, bir toplu konut projesi seçilmiş ekolojik faktörlerin binaya uygulanması ile, bina ve çevresi arasında bir uyum sağlama olanağı araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EFFECTIVE FACTORS IN DESIGNING ECOLOGICAL BUILDINGS RENDA, Dilek M.S. in Architecture, Supervisor: Trof.Dr. Vac it İMAMOĞLU December, 1991, 166 pages. Ecology is the study of the relationships between living things and their environments. Ecological architecture is a new trend which considers the interrelationship between architecture and natural environment. Ecological factors that are derived from the global ecosystem can entirely be adaptable to a building design. In this work, the range of recommended ecological factors and applied solutions are illustrated, in order to find the basis of architectural design, under the ecological scope through the ecological consciousness. Under the chapter of case study, an existing housing project is chosen to study the role of ecological factors, and to create a harmony between the building and nature.