Nevşehir ili ve çevresinde yayılış gösteren kurt örümceklerinin (Araneae: Lycosidae) sistematiği
Systematic of wolf spider's (Araneae: Lycosidae) in the surrounding of Nevşehir
  1. Tez No: 167911
  2. Yazar: İHSAN OBALI
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. AYDIN TOPÇU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Alopecosa striatipes, Trochosa hispanica, Lycosa singorensis, sistematik, fauna, Nevşehir, Türkiye. m, Alopecosa striatipes, Trochosa hispanica, Lycosa singorensis, systematic fauna, Nevşehir, Turkey. iv
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 59
Özet
ÖZET NEVŞEHİR İLİ VE ÇEVRESİNDE YAYILIŞ GÖSTEREN KURT ÖRÜMCEKLERİNİN (ARANEAE: LYCOS ID AE ) SİSTEMATİĞİ OBALİ, İhsan Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı Danışman: Doç.Dr. Aydın TOPÇU Temmuz 2005, 47 sayfa 2002-2004 yılının Nisan - Eylül ayma kadar olan bu çalışmada Nevşehir ili ve çevresinden 179 örümcek örneği toplanmıştır. İncelemeler sonucu, çalışma bölgesinden bir familyaya ait, 7 cins ve 19 türün varlığı tespit edilmiştir. Bu türler faunistik, ekolojik ve sistematik açıdan incelenmiştir. Belirlenen türlerin ayırt edici özellikleri, habitat ve ekoloji notlan verilmiştir. Tespit edilen Alopecosa striatipes, Trochosa hispanica, Lycosa singorensis türleri Türkiye faunası için yeni kayıttır.
Özet (Çeviri)
SUMMARY SYSTEMATIC OF WOLF SPIDER'S (ARENEAE:LYCOSIDAE ) IN THE SURROUNDING OF NEVŞEHİR OBALİ, İhsan Nigde University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Biology Supervisor: Associate Professor Doctor. Aydın TOPÇU July 2005, 47 pages In this study which was performed between april 2002 September 2004, spiders of family of Lycosidae were collected from the surrounding of Nevşehir. As a result of identification; 19 species belonging to 7 genera in 1 family were determined in the study area. For each species, faunistic, ecological, habitats and systematical features were investigated. Among the taxa, 3 species are new records from Turkey