GPRS ile uzaktan sayaç okuma uygulaması
Automatic meter reading over GRPS
- Tez No: 167991
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HAYRETTİN EVİRGEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: GPRS, USO, DES, Sunucu, İstemci, GPRS, AMR, DES, Server, Client
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Sakarya Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar ve Bilişim Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 58
Özet
Sürekli gelişen teknolojiyle birlikte evde ve işyerlerinde farklı amaçlar için kullanılan sayaçlar da gelişmiştir. Artık mekanik sayaçların yerini hızla elektronik sayaçlar almaktadır. Sayaçların dijital dünyaya girmeleriyle birlikte fonksiyonları artmış ve bu fonksiyonların araşma haberleşme özelliği de eklenmiştir. Bu gelişme bu araçların kullanıcılarına bir çok avantaj sağlamaktadır. Dünya, her elektronik aygıtın birbirleriyle haberleştiği bir otomasyon sistemine doğru gitmektedir. Bunların başında ev otomasyonları gelmektedir. Ev otomasyonu uygulamalarına sayaçlar da dahil edilebilir. Sayaçların böyle bir sisteme dahil edilebilmesini sağlayacak sistemler USO sistemleridir. USO sistemleri bu otomasyonun başlangıç seviyesidir. Bu sistemler sayesinde belki ilerde, kredisi biten sayaç otomatik olarak kullanıcının banka hesabı aracılığı ile kredi satın alabilecektir. Bu tez çalışmasında USO uygulamalarının gelişmekte olan bir çeşidi olan“GPRS üzerinden USO”sistemiyle bir uygulama yapılmıştır. Aynı zamanda diğer USO sistemleri hakkında da bilgi verilmiştir.
Özet (Çeviri)
The meters which are used at home and workplaces and used for different purposes are improved with the growing technology. Nowadays, electronic meters are taking place of mechanical meters. After meters entered the digital world, the numbers of their functions has increased and communication property has been added to these functions. This improvement provides lots of advantages for the users of these tools. The world is going to an automation system that every electronic device communicates with each other. Home automations have the most importance. Meters can be considered as a part of home automation applications. Meters become a part of home automations with AMR systems. AMR systems are the beginning level of this automation. Maybe in the future, meters which are equipped with these systems will be able to buy credit via user's bank account when they are out of credits. In this study, AMR In this study, AMR systems are studied and an application using“AMR over GPRS”, which is a kind of AMR systems, has been developed.