Model based human face detection using skin color segmentation
Ten rengi kullanarak model tabanlı insan yüzü bulma
  1. Tez No: 168729
  2. Yazar: EYLEM ÖZBAY
  3. Danışmanlar: DR. REZA HASSANPOUR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Yüz ayırma, Ten rengi, Yüz modeli, projeksiyon methodu IV, Face Segmentation, Skin Color, Face Model, and Projection Method
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çankaya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
oz Ten renkli ayırmayı kullanarak model tabanlı insan yüzü bulma Özbay, Eylem Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Tez Yöneticisi: Dr. Reza Hassanpour Ocak 2005, 85 sayfa Bir insanı teşhis etmenin en kolay yolu; insan yüzüdür. İnsanı bilgisayar ortamında tanımlayabilmek için öncelikle bir resim üzerinde insan yüzüne benzeyen bölgelerin belirlenmesi gerekir. Yüz tanıma sistemleri, öncelikle yüz ayırma sistemlerine ihtiyaç duymaktadır. Bu tezin amacı insanın ten rengini baz alarak ilk aşamada yüzü bulup diğer ten rengine sahip olan bölgelerden ayırmak ve son olarak yüz organlarına (göz, ağız burun vs) ayırmaktır. Bu tezin sonuçlarında baş-omuz arasındaki açının yüz organlarını bulmakta ne kadar önemli bir factor olduğunu görüyoruz.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Model Based Human Face Detection Using Skin Color Segmentation Özbay, Eylem Ms, Department of Computer Engineering Supervisor: Dr. Reza Hassanpour January 2005, 85 pages For identification of the people easiest way using the faces. However, it requires determining the location of the faces in the images. Face Identification systems are generally preceded by face segmentation systems. The main goal of thesis is locating the human faces and segmentation regions belonging to them using skin color segmentation methods and facial features such as nose, eyes, mouth etc. The segmentation results may be used as input to other related systems.