Çelik yüksek yapıların tasarımı
Design of high rise steel structures
  1. Tez No: 168798
  2. Yazar: MESUD FEHİM BAYDAR
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HÜSEYİN İLTER TAŞKIRAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Çelik yüksek yapılar, çelikte korozyon, çelik ve yangın, bilgisayar destekli analiz, Hİgh rise steel structures, steel in corrosion, steel and fire, computer aided analyse. u
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 88
Özet
ÖZET ÇELİK YÜKSEK YAPILARIN TASARIMI BAYDAR, Mesud Fehim Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Anabilim Dalı, Yüksek Lisans Tezi Danışman: Yrd. Doç. Dr. Hüseyin İlter Taşkıran Mayıs 2005, 75 Sayfa Bu çalışmada çok katlı yapıların tasarımına ilişkin ilk olarak çeliğin üretimine değinilmiş, aşınıma ve yangına karşı alınacak önlemler ortaya konmuştur. Ayrıca tek gözlü bir çerçevenin; desteksiz, çapraz destekli ve göğüslemeli çaprazlarla üç farklı tasarımının Sap2000 ile yatay ve düşey deplasman analizleri yapılarak, desteksiz çerçeveye kıyasla bu desteklerin, çok katlı yapıların süneklik ve rijitliğine etkileri araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN of HIGH RISE STEEL STRUCTURES BAYDAR, Mesud Fehim Graduate School Of Natural and Applied Sciences Deparmcnt of Civil Engineering, M. Sc. Thesis Supervisor: Assist. Prof. Dr. Hüseyin liter Taşkıran May 2005, 75 Pages In this study, firstly precautions, against corrosion and fire for design of multi story buildings, were determined. Secondly, three different designs of simple frames; a single frame without support, a single frame with rigid support and a single frame with elastic support, were analysed by Sap2000 for horizental and vertical displacmcnts. These different frame types were compared and elastic and rigid effects on multi story buildings were investigated.