Kamu ilköğretim okulları ve özel dersanelerin LGS sınavlarına katkısının değerlendirilmesi
- Tez No: 168904
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. MUZAFFER ALKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: LGS Sınavı, İlköğretim Okulu, Özel Dersaneler V, LGS Exam, Elementary Education School, Private Course. VI
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kafkas Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İlköğretim Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 62
Özet
ÖZET Bu çalışmanın amacı; LGS sınavında ilköğretim okulları ve özel dersanelerin etkilerin incelemektir. Bu amaçla sekiz alt problem seçilmiştir. Hazırlanan öğretmen anketleri ile bu problemlerin cevaplan araştırılmış ve elde edilen bulgular değerlendirilmiştir. Buna ilaveten çalışmadan elde edilen sonuçlar adım adım yazılmış ve Türk Eğitim Sistemine destek sağlayacak somut öneriler sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
SUMMARY This study aims at analysing the effects of elementary education and private preparatory courses in LGS exam. Fort his purpose a questionaire was earned out and in the light of data collected these problems were delat with. In addition, obtained conclusions of this study were written step by step and some concrete suggestion which support Turkish Education System were offered.