Sürekliliğin ayrışımları üzerine
On decompositions of continuity
  1. Tez No: 169597
  2. Yazar: SİNEM ÇAĞLAR
  3. Danışmanlar: PROF.DR. GÜLHAN ASLIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: a*-küme, C-küme, D(c, a)-küme, A3-küme ve A7-küme
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 57
Özet
V ÖZET SÜREKLİLİĞİN AYRIŞIMLARI ÜZERİNE ÇAĞLAR, Sinem Yüksek Lisans Tezi Matematik Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Gülhan ASLIM 26.08.2005 Bu tez esas olarak dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde tez konusu tanıtılmış olup ikinci bölümde tezin okunabilirliğini kolaylaştırmak için bazı temel tanım ve teoremlere yer verilmiştir. Üçüncü bölümde A-küme, B-küme ve LC-küme tanımlanmış, bu kümeler yardımıyla elde edilen süreklilik ayrışımları verilmiştir. Dördüncü bölümde ise, üçüncü bölümde incelediğimiz süreklilik ayrışımlarının genelleştirilmesi üzerinde durulmuştur. Özellikle bu genelleştirmelerden Yalvaç ve Hatır, Noiri ile Yüksel'in yeni süreklilik ayrışımları incelenmiş, bu ayrışımlarla ilişkili olması bakımından Levine ve Przemski'nin çalışmalarına da değinilmiştir.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT ON DECOMPOSITIONS OF CONTINUITY ÇA?LAR, Sinem Msc. in Mathematics Department Supervisor : Prof. Dr. Gülhan ASLIM 26.08. 2005 This thesis essentially consists of four chapters. In chapter 1, the subject of thesis is introduced; in chapter 2, in order to make easy the reading some basic definitions and theorems are given. In chapter 3, A-set, B-set and LC-set are defined. The decompositions of contiunity which generated with the help of these sets are given. In chapter 4, generalization of the decompositions of contiunity that we examined in chapter 3, are mentioned. Especially, from these generalizations Yalvaç' s and Hatır, Noiri with Yüksel' s new decompositions of contiunity are examined. Since Levine and Przemski's studies are related to the decompositions of contiunity, these studies are also mentioned. Key Words :a*-set, C-set, D(c,a)-set, A3-set and A7-set.