V-blast/map: A new symbol detection algorithm for mimo channels
V-blast/map: Mimo kanalları için yeni bir sembol algılama algoritması
- Tez No: 170813
- Danışmanlar: PROF.DR. ERDAL ARIKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: MIMO, V-BLAST, MAP. iv, MIMO, V-BLAST, MAP m
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 60
Özet
ÖZET V-BLAST/MAP: MIMO KANALLARI İÇİN YENİ BİR SEMBOL ALGILAMA ALGORİTMASI Yavuz Yapıcı Elektronik Mühendisliği, Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Erdal Arıkan 2005, Ocak Bu tezde, MIMO kanalları için yeni bir sembol algılama algoritması tanıtılacaktır. Aslında bu algoritma, çok iyi bilinen V-BLAST algoritmasına bir ilavedir. V-BLAST/MAP ismi verilen yeni algoritma, V-BLAST algoritması ve maksimum a-posteriori (MAP) kuralının öğelerini birleştirmektedir. Orjinal V-BLAST algoritması, çok katmanlı bir sembol algılama algoritması olup birbirinden farklı iletici antenlerden iletilen sembolleri veriye dayan mayan belli bir sıralamayla algılamaktadır. Sunulan V-BLAST/MAP algoritması, V-BLAST'tan yalnızca sembollerin algılama sırasıyla farklılaşmaktadır. V-BLAST/MAP algoritmasının kompleksitesi, V-BLAST'mkinden daha yüksektir; fakat, performans iyileşmesi de kayda değerdir. Simülasyonlar, V-BLAST/MAP'in sembol hata oranlarının optimal çalışan maksimum şanslılık (ML) kuralının sonuçlarına yakın olduğunu, bununla birlikte V-BLAST algoritmasının düşük kompleksitedeki doğasının da korunduğunu göstermektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT V-BLAST/MAP: A NEW SYMBOL DETECTION ALGORITHM FOR MIMO CHANNELS Yavuz Yapıcı M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Erdal Ankan 2005, January In this thesis, we introduce a new symbol detection algorithm for MIMO chan nels. This algorithm is an extension of the well-known V-BLAST algorithm. The new algorithm, V-BLAST/MAP, combines elements of the V-BLAST algorithm and the maximum a-posteriori (MAP) rule. The original V-BLAST algorithm is a multi-layer symbol detection scheme which detects symbols transmitted at different transmit antennas successively in a certain data-independent order. The proposed V-BLAST/MAP algorithm differs from V-BLAST only in the ordering strategy of the symbols detected. The complexity of the V-BLAST/MAP is higher than that of V-BLAST; how ever, the performance improvement is also significant. Simulations show that V-BLAST/MAP achieves symbol error rates close to the optimal maximum like lihood (ML) scheme while retaining the low-complexity nature of the V-BLAST.