Investigation of design as the next step in software product evolution: An analysis of added values
Tasarımın yazılım ürünlerinin evriminde bir sonraki adım olarak incelenmesi: Katılan değerlerin analizi
- Tez No: 172309
- Danışmanlar: DOÇ.DR. ÇİĞDEM ERBUĞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: İnsan Bilgisayar Etkileşimi, Yazılım Tasarımı, Etkileşim Tasarımı, Human-Computer Interaction, Software Design, Interaction Design IV
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü
- Sayfa Sayısı: 109
Özet
oz TASARIMIN YAZILIM ÜRÜNLERİNİN EVRİMİNDE BİR SONRAKİ ADIM OLARAK İNCELENMESİ: KATILAN DEĞERLERİN ANALİZİ Dino, Ekin Yüksek Lisans, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Çiğdem Erbuğ Ocak 2006, 98 sayfa Yazılım ürünleri toplumda üyelerinin hem profesyonel hem de günlük hayatlarında her gün daha fazla kullanım alanı bulmaktadır. Bu tez yazılım ürünlerinde karşılaşılan sorunlar ve bu ürünler ile ilgili olasılıklar üzerine yoğunlaşmıştır. Yazılım alanında karşılaşılmakta olan problemler ve ilgili konuların incelenmesi yolu ile tasarım kökenli bir bakış açısının olası katkıları araştırılmıştır. Tez yarı-yapısal bir gözlem çalışması ile desteklenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT INVESTIGATION OF DESIGN AS THE NEXT STEP IN SOFTWARE PRODUCT EVOLUTION: AN ANALYSIS OF ADDED VALUES Dino, Ekin M. Sc, Department of Industrial Design Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Çiğdem Erbuğ January 2006, 98 pages Software products are tools that find more uses in the society every day, both professionally and in daily lives of members of the society. This thesis focuses on the problems and possibilities related to current software products. By analysis of the problems and current issues in the software field, possible contribution of a design-oriented approach to software products is explored. The thesis is supported by a study in the form of a semi-structured observation.