Tek başına kullanılır bir çevrim içi öykünüm dizgesi
A stand alone in circuit emulator
  1. Tez No: 172730
  2. Yazar: FAHİR ÖZER ERGİNCAN
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. AYDIN KÖKSAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Mikroişleyici Tabanlı Dizge, Geliştirme Dizgeleri, Çevrim İçi öykünüm, Microprocessor Based System, Development Systems, In Circuit Emulation
  7. Yıl: 1985
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 122
Özet
n ÖZET TEK BAŞINA KULLANILIR BÎR ÇEVRİM İÇİ ÖYKONÖM DÎZGESÎ Fahir özer Ergincan Dizge geliştirme sürecinin her aşamasında sağladığı olanaklardan yararlanılan bir çevrim içi öykünüm dizgesi tasarlanmış ve gerçekleştirilmiş tir.. Dizge geliştirme sürecinde gereksenen yazılım geliştirme ve çevrim içi öykünüm hizmetleri ayrı dizgelere yöneltilmiştir. Bu çalışmada Intel 8085 mikroişleyicisi için tek başına kullanılır bir çevrim içi öykü nüm dizgesi konu edilmektedir. Söz konusu dizgede, bir yazılım geliştirme dizgesi ile iletişim kurmak üzere gerekli alt yapı öngörülmüştür. Çevrim içi öykünüm dizgesi temel öykünüm hizmetlerinin tümünü karşıla maktadır. Ayrıca dizgenin birimsel yapısı nedeniyle yeni hizmetler için gereken ekler, dizgeye kolayca eklenebilecektir.
Özet (Çeviri)
İÜ SUMMARY A STAND ALONE IN CIRCUIT EMULATOR Fahir özer Ergincan. Ân in circuit emulator, offering development and debug support through out the system development effort, is designed and implemented. The two basic functions of a development system, software development and in circuit emulation are assigned to the two different systems. This thesis deals with implementation of a stand alone in circuit emulator for Intel 8085 microprocessor. The emulator developed in this thesis, have a port to communicate with the system responsible for software development. The emulator provides all of the basic functions of emulation. Also, because of its modular structure, the emulator can be easily grown up by adding new functions to the system.