Intelligent application development for mobile devices
Mobil aygıtlarda akıllı uygulamalar geliştirmek
  1. Tez No: 177044
  2. Yazar: UĞRAŞ ÖZKAN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. MEHMET R. TOLUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Expert System, Mobile Applications, Intelligence Applications, Java, Jess
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çankaya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
Mobil sistemler kapasiteleri ölçüsünde kullanım olarak daha baskın hale gelmektedirler. Bu da mobil sistemler için yazılım alanında önemli bir pazar saglamaktadır. Yapay zeka teknolojileri mobil sistemler için potansiyel olarak yeni fırsatlar sunmaktadır. Fakat mobil sistemler için çok az sayıda zeki uygulama gelistirilmektedir. Bunun en önemli sebebi olarak mobil sistemlerdeki hafıza ve islemci gücündeki sınırlamalar gelmektedir. Bu tezin amacı mobil bir sistemle, uzman bir sistemin, mobil systemlerdeki sınırlamalara karsın, birbiri arasında baglantının yapılabildigini göstermektir. Anahtar Kelimeler : Uzman Sistem, Mobil Uygulamalar, Akıllı Sistemler, Java, Jess
Özet (Çeviri)
Mobile systems are becoming more dominant in usage according to their abilities and they are offering a considerable market opportunity for software. Artificial Intelligence technologies offer the potential to create compelling software for the mobile platform. However, few intelligent applications have been developed for mobile systems. The main reason for this lack of development is to mobile device limitations, such as memory and processing power. The main purpose of this thesis is to show that although some limitations, a mobile device should be connected to an expert system.