Eskişehir'de konaklama tesislerinin tarihsel süreçte incelenmesi
Investigating hotels of Eskisehir in historical process
  1. Tez No: 177263
  2. Yazar: ELİF AKBULUT
  3. Danışmanlar: DOÇ. SADUN ÖZEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: konaklama tesisi, demiryolu, istasyon ve terminal binaları, kentsel yerleşme
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yapı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 66
Özet
Bu araştırmanın konusu; son yıllarda, yaşadığımız kent olan Eskişehir'e yapılan birçok konaklama tesisi yatırımından yola çıkarak, Eskişehir'de konaklama tesislerinin tarihsel süreçte incelenmesidir. Amaç; tarihsel süreçte, Eskişehir'de konaklama tesislerinin ilk örneklerinden yola çıkarak, günümüzde vardığı noktanın araştırılması, bu değişim ve gelişim süreçlerine nelerin sebep olup, yön verdiğinin tespitidir. Bunun yanı sıra, konaklama tesisleri ile kentsel yerleşiminin birbiriyle olan etkileşiminin irdelenmesidir.Birinci ve ikinci bölümde, kavram tanımları, tesis tipleri ve Eskişehir'deki konaklama tesislerinin tarihsel süreçte ele alınması yer almaktadır.Eskişehir'in konumunun konaklama tesisleri üzerindeki etkileri, Eskişehir ? demiryolu - konaklama tesislerinin etkileşimi ve Eskişehir'de konaklama tesislerinin tarihsel dönemleri üçüncü bölümde incelenmektedir.Dördüncü bölümde, Eskişehir konaklama tesislerinin kullanıcı profilleri ve yoğunlukları tanımlanmaktadır. Bu bölümde ilave olarak Eskişehir'deki termal oteller in tarihsel süreci incelenmektedir.Son bölümde, kentsel yerleşim ile Eskişehir'deki konaklama tesislerinin etkileşiminin tarihsel dönemleri tanımlanmaktadır.
Özet (Çeviri)
This study?s topic is, a lot of hotels investments of late years in Eskisehir which has been lived in as a starting point, hotels in Eskisehir is examined in historical process. This study?s aim is, as a starting point from hotels? first examples in historical period, the investigation of point of destination nowadays, determination of which causes and to direct in changing and evaluation process. In addition to the interaction between hotels and urban settlement is examined.In the first and second chapter, definition of concept, hotels? types and historical process of hotels in Eskisehir is discussed.Position of Eskisehir effects on hotels, the interaction between Eskisehir, railway and historical terms of hotels in Eskisehir are considered in third chapter.In the fourth chapter, intensities and profiles of hotels? users are described. In addition to, historical past of thermal hotels in Eskisehir are examined in this chapter.The last chapter, effects between urban settlement and hotels of Eskisehir in historical terms are described.Keywords; hotel, railway, railway station and terminal, urban settlement