An implementation and algorithm development for UWB through the wall imaging system
Geniş bantlı darbe radarı ile duvar arkası gözetleme
- Tez No: 177456
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÇAĞATAY CANDAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: UWB radar, SAR, respiration rate estimation, through the wall imaging
- Yıl: 2007
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 128
Özet
Bu tezde, ultra genis bantlı duvar arkası gözetleme sisteminin fizibilite çalısması yapılmıstır. Almaç ve göndermeç mimarileri incelenmis ve ultra genis bant algılama teorisinin doğrulanması amacı ile deneysel bir sistem kurulmustur. Sistemin 80mW tepe, 6 uW ortalama yayın gücü, 500 kHz darbe sıklığı ve 1 cm'den daha hassas menzil çözünürlüğü vardır. Bu sistem kullanılarak iki problem üzerinde çalısılmıstır. Birinci problem soluk sıklığının belirlenmesi problemidir. Yapılan deneyler ile duvar arkasından yasam belirtilerinin algılanabileceği ve soluk sıklığının hassasiyetle ölçülebileceği gösterilmistir. Tezde islenen ikinci problem duvar arkası görüntüleme problemidir. Görüntüleme sistemi, alma ve gönderme anten çiftinin çapraz menzil boyunca kaydırılması ile olusturulan yapay açıklık üzerine kurulmustur. Toplanan veriler bir göç (migrasyon) algoritması ile islenmis ve çapraz menzil çözünürlüğü iyilestirilmistir. Mevcut yayın gücü ile 20 cm kalınlıkta bir duvarın arkasını 8 m menzile kadar görüntülemenin mümkün olduğu gösterilmistir. Anahtar kelimeler : UWB radar, SAR, solunum sıklığı belirleme , duvar arkası görüntüleme
Özet (Çeviri)
The feasibility of Ultra Wide Band (UWB) through the wall surveillance system is studied in this thesis. The transmitter and receiver architectures are discussed and an experimental set-up is constructed to verify the theory of UWB sensing. The constructed system has 80 mW peak, 6 uW average transmit power and 500 kHz PRF and a range resolution better than 1 cm. Using the experimental set-up, two problems are examined. The first problem is the respiration rate detection problem. It has been shown that the respiration rate can be accurately estimated and the signs of vital activity can be determined behind the wall. The second problem studied in this thesis is the through the wall imaging problem. The imaging system is based on the construction of a synthetic aperture by sliding the transmit-receive antenna pair along the cross range direction. The cross range resolution is improved by applying a migration algorithm to the collected data. It has been shown that imaging of a scene 8 meters in range, behind a wall of 20 cm thickness is possible with the available power.