Desing of a medical equipment management software
Tıbbi cihaz yönetim sistemi yazılımı tasarımı
  1. Tez No: 179078
  2. Yazar: EVRİM ECE YARDIMCI
  3. Danışmanlar: PROF.DR. YEKTA ÜLGEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Tıbbi Cihaz Yönetimi, Koruyucu Bakım, Medical Equipment Management, Preventive Maintenance
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Boğaziçi Üniversitesi
  10. Enstitü: Biyo-Medikal Mühendislik Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyomedikal Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
Bu tez bir saglık kurumundaki tıbbi cihazların kontrolü, planlaması, tıbbi cihaz koruyucu bakım ve kalibrasyon islemlerinin yönetimi ve takvimlendirilmesi için gelistirilmis, çevrim içi çalısan bir tıbbi cihaz yönetimi sistemidir. Sistem hastane cihaz envanter yönetimi, tıbbi cihazlardan sorumlu personelin tanımlanması, tıbbi cihaz arıza ve bakım kayıtları, koruyucu bakım ve kalibrasyon yönetimi, tıbbi cihazlar ile ilgili analizler ve grafiksel gösterimlerden olusmaktadır. Sifre korumalı, kullanıcı dostu bir ag arayüzü ile sisteme kolay, evrensel ve güvenilir erisim saglanmıstır. Sistem bir is istasyonu üzerinde çalısmakta ve bir ag sayfası üzerinden çevrimiçi olarak kontrol edilmektedir. Sistem hazırlanmasında Microsoft SQL veritabanı ve .NET platformu kullanılmıstır. Sistemin tüm kodları C# programlama dili ile yazılmıstır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, a medical equipment management system is developed for online access to the medical assets in a healthcare facility to control, plan, schedule and manage the medical equipment preventive maintenance and calibration processes. The system consists of hospital equipment inventory management, personnel imformation in charge of medical equipment, equipment failure and maintenance record registration, preventive maintenance and calibration management, analysis and graphical representations. A password protected, user friendly web interface is provided for easy, universal and secure access to the system. The system is built over a workstation and controlled from an online web site. Microsoft SQL database and .NET platform is used for the preparation of the system. All codes of the system were written with C# programming language.