A survey based study on the role of e-procurement in integrating ERP (enterprise resources planning) systems using e-supply chain
E-satınalma'nın kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemlerinin e-tedarik zinciri entegrasyonundaki rolü üzerine araştırma temelli bir çalışma
  1. Tez No: 179537
  2. Yazar: GÖKNUR ARZU AKYÜZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MOHAMMAD REHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: e-Tedarik Zinciri, e-Satınalma, Kurumsal Kaynak Planlama (ERP), İş Süreçleri Yeniden Yapılandırma (BPR), e-Supply Chain, e-Procurement, ERP (Enterprise Resources Planning), BPR (Business Process Reengineering)
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Atılım Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 163
Özet
Bu tez çalışması, e-Satınalma konusunun Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) ve e-Tedarik Zinciri konusundaki rolünü ortaya koymayı amaçlar. Çalışmada, ERP, e-satınalma ve e-tedarik zinciri konularında üç yönlü literatür taraması yapılmıştır. Daha sonra; bu üç konudaki teknolojik alt yapı ile ilgili olarak, XML tabanlı standardizasyon çabaları ve sektörün önde gelen tedarikçilerin entegrasyon platformları konularında araştırma temelli karşılaştırmalı bir çalışma yapılmıştır. Bu çalışmadan elde edilen genellemelerin, web teknolojileri tabanlı geliştirilecek kavramsal modellere zemin oluşturması hedeflenmektedir.Çalışma, e-satınalma, Kurumsal Kaynak Planlama ve e-tedarik zinciri konularını tek başına ele almayıp bu üç konunun ilişkileri, öncelikleri ve entegrasyon konusuna odaklanmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis study is aimed at putting forward the role of e-procurement in relation to the topics of ERP and e-supply chain. In this study, a three-fold literature review of ERP, e-procurement and e-supply chain topics are provided. Then, survey based comparative studies on XML-based standardisation efforts and integration platforms from proven vendors are made in relation to technological infrastructure of these three topics. The generalizations obtained in these studies are intended to form a base for conceptual model development basing on generic web technologies.Focus of this study is on the relationship, interaction and presedence of e-Procurement, ERP (Enterprise Resources Planning) and e-supply chain and on the ?integration? issue, rather than individual treatment of these topics.