İmrahor Vadisi'nin rekreasyon potansiyelinin saptanması
Determination of recreation potential of İmrahor Valley
- Tez No: 180763
- Danışmanlar: PROF.DR. OĞUZ YILMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
- Anahtar Kelimeler: Rekreasyon, rekreasyon potansiyeli, vadi, peyzaj potansiyelii, Recreation, recreation potential, valley, landscape potentialii
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 71
Özet
ÖZETYüksek Lisans TeziMRAHOR VAD S 'N N REKREASYON POTANS YEL N N SAPTANMASIYasemin KOÇAnkara ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüPeyzaj Mimarlığı Anabilim DalıDanışman: Prof. Dr. Oğuz YILMAZBu çalışmada Ankara metropoliten alan sınırları içerisinde kalan mrahor Vadisi'nindoğal ve kültürel özellikleri incelenmiştir. Ayrıca, rekreasyon tanımı, özellikleri verekreasyon potansiyeli kavramları üzerinde durulmuştur.Çeşitli nedenlerden dolayı doğal yapısını kaybetmekte olan bu vadi, yapılaşmadankorunabilmiş, elde kalan tek vadi durumundadır.Bu çerçevede, ekolojik özellikleri açısından çok önemli bir yere sahip olan mrahorVadisi'nin kente kazandırılması için gerekli analizler uygulanarak rekreasyonpotansiyeli saptanmıştır.2006, 63 sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMaster ThesisDETERMINATION OF RECREATION POTENTIAL OF IMRAHOR VALLEYYasemin KOÇAnkara UniversityGraduate School of Natural and Applied SciencesDepartment of Landscape ArchitectureSupervisor: Prof. Dr. Oğuz YILMAZIn this study, the natural and cultural qualities of ?Imrahor Valley? which is located inthe borders of metropolitan Ankara. In addition to the these, the definition of recreation,its qualities and the concept of recreational potential have been give in the study.Eventhough the natural features of this valley have been about to be deteriorated due toseveral reasons, it?s the only valley protected from construction.Taking these into consideration for the renewal of the Imrahor valley that is quitesignificant in terms of its ecological features, the necessary analyses have beenconducted and its recreation potential has been figured out.2006, 63 pages