X band 7 BIT MMIC phase shifter design
X bant 7 BİT MMIC faz kaydırıcı tasarımı
- Tez No: 180875
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ŞİMŞEK DEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Sayısal faz kaydırıcı, MMIC, MMIC Firması, pHEMT, Digital phase shifter, MMIC, MMIC foundry, pHEMT
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 151
Özet
Modern faz dizili anten radarlarında hüzmenin istenen tarafa yönlendirilmesi için çokmiktarda elektronik denetimli faz kaydırıcıya gereksinim duyulmaktadır. Busistemlerde huzme açısı hatası sistemin diğer elemanlarının performansına olduğukadar, kullanılan faz kaydırıcıların faz çözünürlüğüne de bağlıdır. Söz konususistemlerde kullanılacak faz kaydırıcı boyutlarının küçüklüğü MMIC teknolojisinigerektirmektedir. Bu tez kapsamında OMMIC Firmasının ADS için hazırladığıtasarım kiti kullanılarak X bantta çalışan 7 bit sayısal bir faz kaydırıcı serimi ileberaber tasarlanmıştır. Tüm bitlerin tasarımında, art arda bağlanma sonucu ortayaçıkacak yükleme etkilerini azaltmak amacıyla, her iki porttan geriye dönüşkayıplarının iyi olmasına özen gösterilmiştir Ayrıca WIN Firmasının tasarım kiti iletasarlanan bazı yapılar da sunulmaktadır. Her iki tasarım da ADS® programındayapılan benzetimler ile gerçekleştirilmiştir. Bitlerin performans açısından en uygundizilimini tespit etme amacıyla bir MATLAB programı yazılmış ve kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
Modern phased array radars require large numbers of electronically controlled phaseshifters to steer their beams to the desired direction. The amount of beam steeringerror depends on the phase resolution of the phase shifters as well as the performanceof other parts of the antenna system. The size of the phase shifter in such systems ismost of the time needed to be small, which necessitates the MMIC implementation.In the context of this thesis, an X band 7 bit MMIC phase shifter of 2.8125 degreephase resolution, including its layout, is designed using the design kit of OMMIC®Foundry. All bits of the phase shifter are designed to have low return loss so as tominimize the performance degradation due to loading effects upon cascading. Alsosome structures studied using the design kit of WIN® Foundry are presented. Bothdesigns were performed using ADS®. For the optimum cascading of 7 bits, aMATLAB code was written and used.