Synthesis and electrochromic properties of conducting polymers of succinic acid bis-(2-thiophen-3-yl-ethyl) ester and their use in electrochromic devices
Süksinik asit bis-(2-tiyofen-3-il-etil)ester'in iletken polimerlerinin sentezi, elektrokromik özellikleri ve elektrokromik cihazlarda kullanımı
  1. Tez No: 181144
  2. Yazar: LALE SAÇAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. LEVENT KAMİL TOPPARE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Süksinik asit bis-(2-tiyofen-3-il-etil)ester, Elektrokromikpolimerler, İletken polimerler, Elektrokimyasal polimerleştirme, Spektroelektrokimya, Elektrokromik cihazlar, Succinic acid bis-(2-thiophen-3-yl-ethyl) ester, Electrochromic polymers, Conducting polymers, Electropolymerization, Spectroelectrochemistry, Electrochromic Devices
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 69
Özet
Yeni bir monomer; süksinik asit bis-(2-tiyofen-3-il-etil)ester (SATE), 2-tiyofen-3-ethanol ve süksinil klorürün esterleşme tepkimesi sonucu sentezlenmiştir.Monomerin kimyasal yapısı Nükleer Manyetik Rezonans Spektroskopisi (1H-NMR13ve C-NMR) ve Fourier Transform İnfrared Spektroskopisi (FTIR) yöntemlerikullanılarak incelendi. SATE'nin ve tiyofen ile kopolimerinin elektrokimyasaldavranışları dönüşümlü voltametre vasıtasıyla araştırılmıştır. Homopolimerin vekopolimerin sentezlenmesi sabit gerilim yöntemi kullanılarak gerçekleştirilmiştir.Gerek homopolimer (PSATE) gerekse kopolimer [P(SATE-co-Th)] DönüşümlüVoltametri (CV), Fourier Transform İnfrared Spektroskopisi (FTIR), TaramalıElektron Mikroskopisi (SEM), Termogravimetri (TGA), Diferansiyel TaramalıKalorimetri (DSC) ve UV-VIS Spektrofotometresi yöntemleri kullanılarakkarakterize edilmiştir. Filmlerin iletkenlikleri dört-nokta tekniği ile belirlenmiştir.Polimerlerin elektrokromik özellikleri spektroelektrokimya, kolorimetre ve renkdeğiştirme analizleri ile tanımlanmıştır. Ek olarak, PSATE, P(SATE-co-Th) vepoli(3,4-etilendioksitiyofen) (PEDOT) kullanılarak elektrokromik cihazlaryapılmıştır. Cihazlar, iyi çevirme zamanlarının, uygun optik kontrastlarının, yüksekdayanıklılıklarının ve optik hafızalarının olduğunu kanıtlamışlardır.
Özet (Çeviri)
A new monomer; succinic acid bis-(2-thiophen-3-yl-ethyl)ester (SATE) wassynthesized through the esterification reaction of 2-thiophen-3-yl-ethanol andsuccinyl chloride. The chemical structure of monomer was characterized via NuclearMagnetic Resonance Spectroscopy (NMR) and Fourier Transform InfraredSpectroscopy (FTIR). Electrochemical behaviors of SATE alone and SATE in thepresence of thiophene were studied by cyclic voltammetry (CV). The synthesis ofhomopolymer and copolymer were achieved via constant potential electrolysis. Bothhomopolymer (PSATE) and copolymer [P(SATE-co-Th)] were characterized byvarious techniques including cyclic voltammetry, FTIR, Scanning ElectronMicroscopy (SEM), Differential Scanning Calorimetry (DSC), Thermal GravimetryAnalysis (TGA) and UV-VIS Spectrophotometer. Conductivities of samples weremeasured by four probe technique. The electrochromic properties of the polymerswere investigated via spectroelectrochemistry, colorimetry and switching studies. Inaddition, dual type electrochromic devices (ECDs) composed of PSATE, P(SATE-co-Th) and poly(3,4-ethylenedioxythiophene) (PEDOT) were constructed andevaluated. Spectroelectrochemistry, switching ability and stability of the deviceswere investigated by UV-Vis Spectrophotometer and Cyclic Voltammetry. Theyhave shown to possess good switching times, reasonable contrasts, high stabilitiesand optical memories.