Software coincidence of general purpose data acquisition cards with Matlab toolbox
Matlab tabanlı yazılımların genel amaçlı veri toplama kartlarına uygunluğu
- Tez No: 181692
- Danışmanlar: PROF. DR. ARİF NACAROĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Veri toplama, Test ve ölçüm, Data Acquisition Toolbox, Matlab, Data Acquisition, Test and Measurement, Matlab, Data AcquisitionToolbox
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 56
Özet
Veri toplama kartları genel olarak fiziksel verileri kendi yazılımlarını ve donanımsalbileşenlerini kullanarak veri toplarlar. Profesyonel veri toplama sistemleri yazılım,veri toplama kartı donanım ve yazılımı, insiyatör , bilgisayar gibi birçok bileşenivardır. Bazı veri toplama kartları uygulamaları kolaylaştırmak için ihtiyaç duyduklarıyazılım paketlerini kendi üzerlerinde barındırırlar. Ancak bu tür kartlar genellikleküçük çapta veri toplama amacı ile kullanılır.Bu tezde veri toplama kartına ve Matlab'a ait Data Acquisition Toolboxyazılımlarının tek bir platform üzerinden kontrolü amaçlanmıştır. Veri toplama kartıile çalışmadan önce gerekli hazırlıklar bu ara yüz yazılımı tarafından otomatik olarakyapılmaktadır. Gerekli olan DLL dosyalarının kaydı, düzenlenmesi ve yok iseyeniden oluşturulması otomatik olarak tanımlanmaktadır. Data Acquisition ControlPanel olarak adlandırılan yazılım, ölçümler için analog girişlerin ve gerekli adımlarınoluşturulmasını sağlar. İhtiyaç duyulmayan gereksiz Log dosyaları programbitiminde otomatik olarak temizlenir. Kullanıcının Matlab, Data Acquisition Toolboxve veri toplama kartı ara yüz programı hakkında bilgi sahibi olmasına gerekkalmadan kolay bir şekilde sayısal osiloskop programı çalıştırılabilmektedir.Data Acquisition Control Panel bir buton yardımı ile Softscope adlı sayısal osiloskopprogramına açılmaktadır.
Özet (Çeviri)
Data acquisition systems are generally used to acquire physical data by usingtheir concerning software and hardware. There are many components of professionalmeasuring systems such as data acquisition hardware, transducers, signalconditioners, computer and software. In some professional testing and measurementsoftware packages are already installed on hardware components of data acquisitionsystems to simplify the applications. However, these applications are used for smallsize data acquisitions, for very low voltages and frequencies.In this thesis it is aimed that managing software of data acquisition cards andMatlab Data Acquisition Toolbox on one platform (Data Acquisition Control Panel).The preparing step of hardware initialization is made by written interface programautomatically. All requested DLL (Dynamic Link Library) for Matlab can beregistered, modified or automatically created, if it is not present on directory.Creating analog inputs and their necessary steps are reduced and linked to specialbuttons on Data Acquisition Control Manager. All unnecessary log filesautomatically removes from hard drives when digital oscilloscope program ends. It isnot necessary to be familiar Matlab, Data acquisition Toolbox and hardware interfaceprograms to use digital oscilloscope program of Matlab.Data Acquisition Control Manager is linked to softscope (Digital OscilloscopeProgram) to complete easy measurements and testing.