Okçular (Kovancılar/Elazığ ) alanının stratigrafisi
Stratigraphy of the Okçular (Kovancılar / Elazığ) area
  1. Tez No: 183724
  2. Yazar: SADİ YÜKSEK
  3. Danışmanlar: PROF.DR. CENGİZ YETİŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Jeoloji Mühendisliği, Geological Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Stratigrafi, Kırkgeçit, Alibonca, Karabakır, Elazığ, Stratigraphy, Kırkgeçit, Alibonca, Karabakır, Elazığ
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 55
Özet
ÖZYÜKSEK L SANS TEZOKÇULAR (KOVANCILAR / ELAZIĞ) ALANININSTRAT GRAF SSadi YÜKSEKÇUKUROVA ÜN VERS TESFEN B L MLER ENST TÜSÜJEOLOJ MÜHEND SL Ğ ANAB L M DALIDANIŞMAN: Prof.Dr. Cengiz YET ŞYıl: 2006 Sayfa:47Jüri: Prof.Dr. Cengiz YET ŞProf.Dr. Atike NAZ KYrd.Doç.Dr. Murat NCEÖZKovancılar-Okçular bölgesinde, Geç Kretase, Orta Eosen-Oligosen, ErkenMiyosen ve Geç Miyosen-Pliyosen yaşında kayaç birimleri yüzeylemektedir. GeçKretase yaşlı Elazığ mağmatitleri diyorit, gabro gibi derinlik, bazalt-dasitik bazaltgibi yüzey kayaçlarından oluşmuştur. Orta Eosen-Oligosen yaşlı Kırkgeçitformasyonu konglomera, kumtaşı, kumlu-killi kireçtaşı ve algli kireçtaşı ile temsiledilir ve Elazığ mağmatitleri üzerinde açılı uyumsuzlukla bulunur. Kırkgeçitformasyonu üzerine uyumsuz olarak Erken Miyosen yaşlı, algli ve mercanlıkireçtaşından oluşmuş Alibonca formasyonu, bununda üzerine Geç Miyosen-Pliyosen yaşlı Karabakır formasyonu Solhan tüfü, Karadağ bazaltı ve Çaybağıkireçtaşı üyeleri açısal uyumsuzlukla gelmektedir. Kuvaterner yaşlı alüvyonlar isedaha yaşlı birimleri açısal uyumsuzlukla üzerler.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMSc THESISSTRATIGRAPHY OF THE OKÇULAR (KOVANCILAR / ELAZIĞ) AREASadi YÜKSEKSupervisor: Prof. Dr. Cengiz YET ŞYear : 2006 Pages : 47Jury: Prof.Dr. Cengiz YET ŞProf.Dr. Atike NAZ KYrd.Doç.Dr. Murat NCEÖZThe rock units of Late Cretaceous, Middle Eocene-Oligocene, Early-LateMiocene and Pliocene ages crop out in Kovancılar region. Late Cretaceous sequenceis composed of diorite, sedimentary rocks, spilite, serpentinite and albite-diabaseunits. The ophiolitic sequence is uncomformably overlain by the Kırkgeçit formationof Middle Eocene-Oligocene age over the magmatits of Elazig in certain angledpositions. In addition, this formation is represented by sandstone, the litologias ofsand-clay limestone and algal limestone. Kırkgeçit formation is overlain by EarlyMiocene; aged, algal, and coral limestone which of all form the Alibonca formation.Karabakır formation, which was represented by Late Miocene and Pliocene agedSolhan volcanic tufa, Karadağ basalt, and Çaybağı limestone, units comes in anangled position. This formation is uncomformably ovarlay the Alibonca formationof Early Miocene aged. The old Quaternary of allivion cowers the oldest rock units.