ASP programlama dili ve ASP.net teknolojisi ile e-sınav uygulaması
ASP programming language and ASP.net technologies with e-exam applications
  1. Tez No: 183882
  2. Yazar: DENİZ MERTKAN GEZGİN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ERDEM UÇAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Asp, Asp.Net, e-learning, e-sınav, Veri tabanı, Asp, Asp.Net, e-learning, e-exam, Database
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 60
Özet
Toplumların gelişiminde eğitimin rolü büyüktür. Medeniyetlere en parlakzamanlarını yaşatan ya da tarih sahnesinden silen belirleyici unsur, büyük ölçüde eğitimolmuştur. Yıllar boyu pek çok farklı yöntem ve yaklaşım eğitimi etkilemiş, öğrenmeyien üst düzeye çıkarabilecek sistemler üzerindeki çalışmalar aralıksız devam etmiştir veetmektedir. Eğitimi temelden etkileyen teknolojik yenilikler ve buluşlar, her defasındabir önceki sisteme göre üstünlükler sağlamakta, yeni kavramların ortaya çıkmasınaneden olmaktadır.Uzaktan eğitimin temelini oluşturan sürecin, yazılı kaynakların basılı kaynaklarhaline dönüşmesi, bu sayede rahat çoğaltılması, dağıtılabilir ve kolay erişebilir bir halegelmesi olduğunu söyleyebiliriz. Bu yazıda uzaktan eğitim ile ilgili önemli kavramlaradeğinilmekle birlikte, sistemin sağladığı temel avantajlar ve özelliklere de yerverilmektedir. Bu kavramlar; çoğaltılabilir olma, dağıtılabilir olma ve kolay erişebilirolma olarak özetlenebilir. Tüm bu avantajlara bilgisayar destekli sistemlerin de entegreedilmesi, çoklu ortam araç ve tekniklerinden yararlanılması, Internet üzerinden içeriğehızlı ve uygun maliyetler ile ulaşılması, kullanıcı etkileşiminin yeni teknolojiler yardımıile artırılması, günümüzde uzaktan eğitimin kimi zaman örgün eğitime destek, kimizaman ise başlı başına bir eğitim tekniği olarak kabul görmesini sağlamıştır.E-Learning ya da uzaktan eğitim sistemler internetin gelişmesi ve bandgenişliğinin artması ile daha önem kazanmıştır. Örgün eğitimin maliyetinin yarısınakadar bir maliyeti olan e-Learning sistemler birçok fonksiyonun birleşmesinden oluşansistemlerdir. Bunların için projeler, sınavlar, değerlendirmeler, ödevler gibi bir çokmodül vardır. şte bu konuda e-Sınav olarak bir modül hazırlamaya karar verdik vebunu Web Teknolojisi üzerinden ASP ve ASP.Net dilleri kullanarak yazdık.Tezin tamamı dört bölümden oluşmaktadır.lk iki bölümde e-Learning sistemler ve kullandığım Programlama dilleri birde onlarınbirbirlerine üstünlüklerini ele alacağım.Üçüncü bölümde geliştirilen uygulamaya ayrılmıştır.Dördüncü bölüm Tartışma ve Sonuç Bölümüdür.
Özet (Çeviri)
Education has an important role in the development of societies. Also it has beenthe most determining factor for civilizations to be or not to be in the scene of history.For many years, several methods and approaches have affected education; studies onsystems that may increase learning to the highest level have been carried on and are stillbeing done so. The technological innovations and inventions that affect educationradically provide superiorities relative to the former system and led to new concepts.We can state that the process which forms the basis of distant education includesthe change of the written resources into pressed resources and in this way their easilymultiplication, distribution and as a result being easily accessible. In this text, besidesmentioning significant concepts related to distant education, the basic advantages andfeatures that the system provides are also presented. These concepts can be stated as;being multipliable, being distributable, and being easily accessible. Also the integrationof computer-assisted systems into all these advantages, the use of multimedia tools andtechniques, the access to content fast and with relevant costs through Internet, theincrease in user interaction with the help of new technologies made distant education animportant part of formal education. Furthermore, distant education in some cases is seenas an educational technique itself.E-Learning or distant education systems became more important with thedevelopment of Internet and with the increase in the bandwidth. E-Learning systems,which cost half the cost of formal education, are systems that composed of thecombination of several functions. In these are several modules such as projects, exams,evaluations, homework. In this point, we decided to prepare a module called e-Examand we prepared this using ASP and ASP.NET languages through Web Technology.Thesis includes four parts.In the first and second part, I talked about e-Learning systems and the programminglanguages I used and I mentioned the superiorities of each to the other.Third part is for the application that is developed.And in the last part is the Discussion and Conclusion.