Isıl yazıcı başlıkların optimizasyonu
Optimization of thermal printer heads
  1. Tez No: 184323
  2. Yazar: CELALEDDİN ŞENÇİMEN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. RAMAZAN UYHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Is¬ yaz¬l c¬başl¬ ¬ l yal¬s k, s¬ tkan tabaka kal¬ g¬ boyanl¬, ¼tabakas¬ c¬tabaka arayüz s¬/al¬ cakl¬ ¬ sabit durum s¬g, cakl¬ ¬ ¬ tma süresi, karşÂ¬ k vermeg, s¬ s l¬¼ ¼süresi, s¬cakl¬ an¬k ndaki süre, enerji minimizasyonu.ii, Thermal printer head, the thickness of the thermal insulator layer, thetemperature of the dye layer/receiver layer interface, steady state temperature, heatingtime, response time, the time at temperature, energy minimization.iii
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 61
Özet
ÖZETBu çal¬ ma beş bölümden oluşmaktad¬şs s s r.Birinci bölümde konunun tarihsel gelişimine yer verilmiştir.s s·Ikinci bölümde ¬ l yaz¬ lar¬ kullan¬ alanlar¬ ve bir ¬ l yaz¬s¬ c¬ n m na s¬ c¬başl¬ ¬ genel yap¬ nas gn s¬¼yer verilmiştir.sÜçüncü bölümde, 1994 y¬ nda Eastman Kodak Company ile çal¬ an D. Connolly'l¬ şs nintan¬mlad¬ ¬Bir Boyutlu Is¬ Modelin özellikleri ve bu modelin Is¬Problemi verilmiştir.g l s¼Daha sonra Basitleştirilmiş Connolly Modeli ele al¬ ş ve bu modelin ¬ denklem-s s nm¬s s¬lerinin çözümleri yap¬larak sonuçlar gra…kler yard¬ yla sunulmuştur. Ayr¬ Con-m¬ s canolly' yapt¬ ¬çal¬ maya ek olarak bir enerji minimizasyonu problemi üzerinde çal¬ ¬ şt¬nin g şs ş lm¬ r.s s¼Dördüncü bölümde, yap¬lan bu çal¬ madan elde edilen sonuçlar¬ özeti ve konuyuşs ngeliştirebilecek ileriye dönük farkl¬çal¬ ma tiplerine yer verilmiştir.s şs sBeşinci ve son bölümde, gra…klerin oluşturulmas¬s s nda gerekli olan datalar¬ elde edilmesindenkullan¬ Fortran programlar¬verilmiştir.lan s
Özet (Çeviri)
ABSTRACTThis thesis consists of …ve chapters.In the …rst chapter the historical background of the subject was considered.In the second chapter the uses of thermal printers and the general structure of a thermalprinter head were considered.In the third chapter the properties and the thermal problem of the One DimensionalThermal Model which was de…ned by D. Connolly who studied with Eastman KodakCompany in 1994 were considered. Next, Simpli…ed Connolly Model was given andthe heat equations of this model were solved and the results were given by graphs. Inaddition, an energy minimization problem which is supplementary to Connolly? workswas studied.In the fourth chapter a summary of the results of the thesis and further work to improvethis study were considered.In the …nal chapter the Fortran programs which were used to get the data for drawingthe graphs were given.