A new priority based packet scheduler with deadline considerations
Paketlerin anlamsız hale gelme zamanları göz önünde bulundurularak dizayn edilen yeni bir önceliğe dayalı paket gönderim algoritması
  1. Tez No: 184985
  2. Yazar: ORAL GÖKGÖL
  3. Danışmanlar: DR. TAMER DAĞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: kuyruklarda paket gönderimi sırası, QoS, Servis Kalitesi, Sabit Öncelikli PaketlerAlgoritması, paketlerin son gönderilme zamanlarına göre işlenmesi algoritması, paket kaybı, packet scheduling, QoS, Static Priority, Earliest Deadline First, packet loss, deadline
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Işık Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
ÖZETPAKETLERİN ANLAMSIZ HALE GELME ZAMANLARI GÖZÖNÜNDE BULUNDURULARAK DİZAYN EDİLEN YENİ BİRÖNCELİĞE DAYALI PAKET GÖNDERİM ALGORİTMASIORAL GÖKGÖLServis kalitesi (QoS) konuları Next Generation networklerde araştırma yapmak için önemlikonulardır. QoS gereksinimlerini farklı tiplerdeki uygulamalarda sağlamak için yeni PaketGönderimi Algoritmaları geliştirilmesi gerekmektedir. Bu tezde bilgisayar ağlarındakikuyruklarda paket gönderimi algoritma uygulamaları üzerine odaklanılmıştır. Paket gönderimialgoritmaları bilgisayar ağlarındaki performans açısından büyük önem arz eder. AğlardakiServis Kalitesini (QOS) garanti etmek için üretilen paket gönderimi algoritmaları günümüzdeilginçliğini kaybetmeyen bir konudur. Bu tez kuyruklarda paket gönderimini kontrol edenyeni iki algoritma üzerinedir. Bu algoritmalar bilinen paket kontrol algoritmalarına yeni birQOS parametresi olan gecikmeyi (delay) eklemektedir. Bu tezde iki yeni algoritmatanıtılacak; Sabit öncelikli algoritma - paketlerin anlamsız hale gelmeden önce gönderilmeleridüşünülerek (SPD) ve Değişken Öncelikli Algoritma - paketlerin anlamsız hale gelmedenönce gönderilmeleri düşünülerek (DPD); bu algoritmalar sadece algoritmalarınkarmaşıklığını azaltmakla kalmayıp ayrıca klasik algoritmlardan; paketlerin anlamsız halegelme zamanlarına göre gönderilmesi (EDF) ve Sabit Öncelikli paketler (SP) algoritmalarınagöre daha iyi sonuç veriyor.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTA NEW PRIORITY BASED PACKET SCHEDULER WITH DEADLINECONSIDERATIONSORAL GÖKGÖLQuality of Services (QoS) issues have become a focus point of research on Next GenerationNetworks (NGNs). In order to supply the various QoS requirements for different kinds ofapplications, new packet scheduling policies need to be developed. This thesis focuses on thepacket scheduling policies in computer networks. An effort to develop a packet schedulingalgorithm that supplies QoS in computer networks is an interesting topic. This thesisintroduces two new packet schedulers which try to integrate an important QoS parameter (thedelay) with the classical schedulers. The two sets of algorithms introduced; Static Prioritywith Deadline Considerations (SPD) and Dynamic Priority with Deadline Considerations(DPD); not only simplify the complexity and overhead of the classical Earliest Deadline First(EDF) or Static Priority (SP) algorithms, but also provide a better level of QoS based on thesimulations conducted.