Performance and security issues in e-payment systems: pay on-line case
Elektronik ödeme sistemlerinde performans ve güvenlik arttırımı
- Tez No: 184984
- Danışmanlar: PROF.DR. SELAHATTİN KURU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Elektronik Ödeme Sistemleri, Performans Artımı, Güvenlik, Performans, Security, E-Payment Systems
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Işık Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 98
Özet
ÖZETPERFORMANCE AND SECURITY ISSUES IN E-PAYMENT SYSTEMS:PAY ON-LINE CASEKarahasan, OrhanBu çalışmada Elektronik Ödeme Sistemleri için kullanılabilecek çeşitli araçlardanbahsedilmiştir. Bunların karşılaştırması yapılmış ve çeşitli isterler için uygulanması gerekenaraçlar listelenmiştir. Ödeme sistemlerinde en önemli konulardan biri olan güvenlik konusuçeşitli yönleri ile ele alınmıştır. Performans konusunda bazı yeni teknikler tanımlanmıştır. Buçalışmada ortaya atılan yeni performans ve güvenlik ölçütlerinin uygulaması anlatılmıştır.Verilen güvenlik ve performans mimarilerinin bir uygulaması olan Pay ON-LINE elektroniködeme sistemi geliştirilmiştir. Bu uygulama Işık Üniversitesi Şile Kampus'ünde elektroniködeme sistemi olarak kullanılmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTPERFORMANCE AND SECURITY ISSUES IN E-PAYMENT SYSTEMS:PAY ON-LINE CASEKarahasan, OrhanIn this thesis, we report an experience on Performance and Security issues in E-Paymentsystems. We develop an E-Payment system which covers all introduced performance andsecurity measures written in this thesis. We also compare different types of means that can beused in E-Payment systems. We mentioned different types of network architectures, and theirbenefits and drawbacks for E-Payment systems. An example e-payment system called PayON-LINE is developed with the proposed security and performance architectures. Thissystem is in use in Şile campus of Isik University.