Eğitim fakültesi 4. sınıf fen bilgisi öğretmen adaylarının teknoloji destekli eğitime ilişkin yeterliliklerinin incelenmesi (Manisa, İzmir, Balıkesir, Denizli örneği).
Researching of the candidate science teachers, who are the education faculty in the fourth class for their sufficiency in the technological assisted education.
  1. Tez No: 185107
  2. Yazar: RAMAZAN ÇİÇEK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MERVE POLAT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Fen Eğitimi, Teknoloji Destekli Eğitim, Fen Bilgisi Öğretmen Adayları
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Celal Bayar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fen Bilimleri Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 131
Özet
ÖZETBu çalışmanın amacı, Ege Bölgesinde bulunan bazı üniversitelerdeki 4. sınıf Fen Bilgisiöğretmen adaylarının Teknoloji Destekli Eğitime ilişkin yeterliliklerinin tespit edilmesi vedeğerlendirilmesidir.Çalışmada Teknoloji Destekli Eğitime ilişkin öğretmen adaylarının yeterliliklerinin tespitedilmesi amacıyla anket geliştirilmiştir.Konu ile ilgili geliştirilen anket, Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi, BalıkesirÜniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Dokuz EylülÜniversitesi Buca Eğitim Fakültesi'nde öğrenim görmekte olan 4. sınıf Fen Bilgisi öğretmen adaylarınauygulanmıştır. Ankete verilen cevaplar SPSS paket programı yardımıyla yorumlanmıştır.Araştırmaya dört üniversiteden toplam 138 öğretmen adayı katılmıştır. Araştırma sonucundabay öğretmen adaylarının Teknoloji Destekli Eğitimde bayan öğretmen adaylarına göre daha iyioldukları sonucuna varılmıştır.Araştırmanın yapıldığı üniversiteler arasında da farklılıklar tespit edilmiştir. Ayrıca öğretmenadaylarının Teknoloji Destekli Eğitim ile ilgili gelişmeleri takip etmedikleri sonucuna ulaşılmıştır. Eldeedilen sonuçlara göre çözüm önerileri sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTThe aim of this work is to determine and evoluate whether the candidates science teacher areadaquate in Technology Asisted Education or not.In order to determine if the candidates science teacher adaquate or not, a survey was made.This survey, which was made on this purpose, applied to candidates science teacher whowere studying in Celal Bayar University Demirci Education Faculty, Balıkesir University NecatibeyEducation Faculty, Pamukkale University Education Faculty and Dokuz Eylül University EducationFaculty. The answers responded to survey interpreted by the help of SPSS packed program.Totaly, 138 candidates science teacher participated in the survey. At the end of survey theresult was that the male candidates science teacher were more succesful then female candidatesscience teacher in Technology Asisted Education.Some differenses were seen among these university. And aslo it could be seen thatcandidates science teacher didn?t follow the improvements Technology Asisted Education.Some suggestions were offered according to result of the survey.