Software subcontracting success: A case study on the relationship between project success and process metrics
  1. Tez No: 185941
  2. Yazar: KEREM YÜCETÜRK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEMİH BİLGEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilim ve Teknoloji, Science and Technology
  6. Anahtar Kelimeler: Software Subcontracting, Software Quality Metrics, Software ProjectSuccess, Software Subcontracting Case Studyiv
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Enformatik Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
Bilişim Teknolojileri alanında yazılım altyükenici kullanımı yaygın bir uygulamaolmasına rağmen, bu alanda etkinliği saptamaya yarayacak ölçütlerin nelerolabileceği konusunda bilgi yaygın olarak bulunmamaktadır. Bu tezde literatürdekiyazılım kalitesi, hazır yazılım edinme ve bilişim sistemlerinde başarı alanlarıincelenerek, bu alanlardan yazılım altyüklenici etkinliğini belirleyecek ölçütlerçıkarılmaya çalışılmıştır. Türkiye savunma sanayiindeki bir firmanın yazılımaltyüklenici vakaları incelenerek sözkonusu projeler arasında başarılı olmadurumlarına göre bir karşılaştırma yapılmıştır. Yapılan çalışma yazılım gereksinimiölçütlerinin altyüklenicilere yaptırılan işlerin başarısını yansıtmada uygunolabileceğini ve büyük projelerin küçük projelere göre daha başarılı olabildiğinigöstermiştir.v
Özet (Çeviri)
While software subcontracting is a common business transaction in the informationtechnology field, metrics specifically aimed at effectiveness of softwaresubcontracting arrangements are not commonly available. This thesis makes areview of the literature and derives such metrics from fields of software quality,COTS acquisition and IS success. A case study is performed on softwaresubcontracting projects of a Turkish defense contractor, and the project metrics arecompared according to their success. The results suggest that metrics regarding therequirements are good indicators for subcontracting success and that larger projectsmay enjoy more success compared to smaller ones.