Şanlıurfa ve çevresinde ziyaret ve ziyaret yerleri
Visit and places of visit around Şanlıurfa
- Tez No: 186116
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HAMZA KARAOĞLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Felsefe, Religion, Philosophy
- Anahtar Kelimeler: Ziyaret, Yatır, Ziyaret Yeri, Dilek Ağacı, Türbe, Şifalı SuI, Visit, Grave, Visit Place, Tree Wish, Tomb, Wholsome WaterII
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 153
Özet
ÖZETYÜKSEK LİSANS TEZŞANLIURFA VE ÇEVRESİNDE ZİYARET VE ZİYARET YERLERİBünyamin BORAZANKSÜSOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜSÜFELSEFE VE DİN BİLİMLERİ ANABİLİM DALIDANIŞMAN: Yrd. Doç. Dr. Hamza KARAOĞLANYıl: 2005 Sayfa: 144Jüri: Yrd. Doç. Dr. Hamza KARAOĞLANProf. Dr. M. Kemal ATİKProf. Dr. H. Ezber BODURBütün din, kültür ve medeniyetlerde kutsallar bulunmaktadır. Yani bazımekânlar, taşlar, hayvanlar, evler ve sular diğerlerine göre, daha kutsal kabuledilmektedir. Örneğin kutsal mekân inanışı, sadece kendine has inanışları olan, insanlararasında değil, aynı zamanda kutsal kitaplarda da mevcuttur. Bunun en bariz örneğiİslam'daki kutsal Kabe'dir. İnsanlar maddi ve manevi beklentileri için belli zamanlardabu kutsalları ziyaret ederler. Bundan dolayı bu kutsalların etrafında bazı inanış şekillerioluşmuştur.Bu çalışma ?Şanlıurfa ve Çevresinde Ziyaret ve Ziyaret Yerleri? konusu ileilgilidir. Bu çalışma, kutsallar ve kutsal yerleri içerdiği gibi bu kutsal yerlerdeki farklıinanışları da içermektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMA ThesisVISIT AND PLACES OF VISIT AROUND ŞANLIURFABünyamin BORAZANDEPARTMEN OF PHILOSOPHY AND RELIGION SCIENCEINSTITUTE OF SOCIAL SCIENCEUNIVERSITY OF KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAMSupervisor : Assist. Prof. Hamza KARAOĞLANYear: 2005 Pages: 144Jury: Assist. Prof. Hamza KARAOĞLANProf. Dr. M. Kemal ATİKProf. Dr. H. Ezber BODURThere are some hollies in all the religions, cultures and civilizations. That?ssome places, stones, animals, homes and waters are hollier than the others. For instance,there are believes of holy places not only among people who they have tehir believesbut also in holy books. Prominent example of his is holy Kabeh in religion of Islam.People visit this hollies in certain times to hope material and moral things. Thus, someritauls to be formed are existed around this hollies.This study concerns with ?Visit and Places of Visit Around Şanlıurfa?. Thisstudy contains hollies and holy places. Furthermore, this study contains differentbelieves in this holy places, too.