Kütüb-i Sitte'ye dahil Dört Sünen Kitabının mukayesesi
The comparison of Four Sunan Books from the Kutub-i Sitte
- Tez No: 186115
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ABDÜLKADİR EVGİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Kütüb-i Sitte, Sünen, bn Mâce, Ebû Dâvud, Tirmizû, Nesâû, The Kutub-i Sitte, Sunen, Ibn Mâce, Ebû Dâvud, Tirmizû, Nesâû
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ MAM ÜN VERS TESSOSYAL B L MLER ENST TÜSÜTEMEL SLAM B L MLER ANAB L M DALIÖZETYÜKSEK L SANS TEZKÜTÜB- S TTE'YE DAH L DÖRT SÜNENK TABININ MUKAYESESsmail BAŞERDANIŞMAN: Yrd. Doç. Dr. Abdülkadir EVG NYıl :2006, Sayfa: 70Jüri : Yrd. Doç. Dr. Abdülkadir EVG N: Prof. Dr. M. Kemal AT K: Prof. Dr. H. Ezber BODURslamiyetin ilk yıllarından itibaren Hz. Peygamber'in hadisleri gerekezberlenmek gerekse yazılmak suretiyle muhafaza edilmeye çalışılmıştır. ÖzellikleHadis lmi'nin teşekkül safhalarından tedvin ve tasnif dönemlerinde çok sayıdaeser meydana getirilmiştir.Buhârû ve Müslim'in ?el-Câmiu's-Sahih'' isimli eserleri ile bn Mâce, EbûDâvud, Tirmizû ve Nesâû'nin ?Sünen'' isimli eserleri slami limler alanındaçalışma yapanlar için Kur'ân-ı Kerim'den sonraki en muteber kaynaklar olarakkabul edilmiştir.Bu bağlamda Hz. Peygamber'in ahkâm ile ilgili hadislerini ihtiva eden budört sünen kitabı muhteva bakımından mukayese edilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
DEPARTMENT OF BASIC ISLAMIC SCIENCEINSTITUTE OF SOCIAL SCIENCEUNIVERSITY OF KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ MAMABSTRACTMA ThesisTHE COMPARISON OF FOUR SUNANBOOKS FROM THE KUTUB-I SITTEsmail BAŞERSupervisor : Assist. Prof. Dr. Abdülkadir EVG NYear : 2006, Pages: 70Jury : Assist. Prof. Dr. Abdülkadir EVG N: Prof. Dr. M. Kemal AT K: Prof. Dr. H. Ezber BODURFrom the early years of Islam, the hadiths of Prophet Muhammad have beenkept both memorizing and writting. Especially from the formation stages of theScience of Hadith to compilation and classification stages lots of hadith books hadbeen produced.Buhârû and Muslim?s books called ?el-Câmiu?s-Sahih?, and Ibn Mâce, EbûDavud, Tirmizû and Nesâû?s books called ?Sunen? have been accepted as the bestsources after the Holy Quran for those who study in the field of Islamic Studies.In this context, these four Sunen books including Prophet Muhammad?shadiths dealing with principles (ahkâms) have been tried to be compared in regardof contens.