Geleneksel Türk sanat müziği viyolonsel öğretim ve icra yöntemleri üzerine bir araştırma
A research about the violoncello education and playing systems in Turkish clasical music
  1. Tez No: 186264
  2. Yazar: LEVENT DEĞİRMENCİOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF.DR. SABRİ YENER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Geleneksel, Klasik Türk Müzigi, Viyolonsel, Egitim, Yöntem, Traditional, Turkish Clasical Music, Violoncello, Education, System
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 100
Özet
Bu arastırma, Türkiye'deki Geleneksel Türk Sanat Müzigi viyolonsel ögretim ve icrayöntemlerinin belirlenmesine ve degerlendirilmesine yönelik olarak hazırlanmıstır.Arastırmada verilerin bir kısmı, üniversitelerde çalısan viyolonsel egitimcilerinden/icracılarından, Türkiye radyo televizyon kurumunda ve kültür bakanlıgı stanbul devletTürk Müzigi toplulugunda çalısan viyolonsel icracılarından, anket yoluyla, bir kısmıTürkiye'de batı müzigi egitiminde yaygın olarak kullanılan viyolonsel metotlarından,bir kısmı da literatür taraması yöntemiyle elde edilmeye çalısılmıstır.Arastırmanın sonunda, Geleneksel Türk Sanat Müzigi viyolonsel ögretim ve icrayöntemlerine iliskin önerilerde bulunulmustur.
Özet (Çeviri)
This research is carried out to determine and evaulate the violoncello education andplaying systems in Turkish Music. In the research, some part of the data has been takenfrom the instructors in Turkish Music Conservatory of the universities that giveprofessional music education and from the performers in Turkish Radio Televisioninstitution and the stanbul Turkish Music groups of the Culture Ministry by the way ofquestionnaire and some part of this research has been taken from the violoncellomethods that widely use in Turkey and also another part of this research has been takenby the way of literature searching.At the end of the research, some suggestions have been given about the violoncelloeducation and playing systems in Turkish Clasical Music.